Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Har ikke fått beskjed om dette

Krever bevis: Generaldirektør Aleksander P. Veselov slår tilbake. FOTO: Birger Amundsen (arkiv)

– Har ikke fått beskjed om dette

Generaldirektør Aleksander P. Veselov vil gjøre alt for å få ny lege til Barentsburg snarest. Samtidig krever han bevis for Plievs påstander.

«Trusten vil treffe alle nødvendige tiltak for å arrangere snarest mulig ankomst av ny lege til Barentsburg», skriver generaldirektør Aleksander P. Veselov i Trust Arktikugol i en epost til Svalbardposten.

– Plievs feil
Når det gjelder beskyldningene fra Ibrahim Pliev om at alvorlig syke pasienter ikke får oppsøke norske sykehus på grunn av dyre regninger, skriver Veselov at dette er noe han ikke har fått beskjed om.

«Trust Arktikugol er klar til å gi kommentarer om denne saken hvis det blir klart hvilke pasienter det dreier seg om», skriver han.

Veselov skriver at det er riktig at det har vært en forsinkelse i utbetalingene av lønn til personalet ved sykehuset, men hevder at dette er Plievs feil. Lønna utbetales etter spesielle tabeller som overlegen skal utarbeide, og Veselov skriver at Pliev har levert disse for seint slik at januarlønna ikke ble utbetalt før med februarlønna.

«Dermed har Pliev skylden for at seks av sykehusets ansatte ikke fikk lønn i tide. Vi understreker også at det er det eneste tilfellet de siste årene i Trust Arktikugol at arbeidslønna har blir holdt for lenge», skriver Veselov.

– Ville forlenge
Ifølge generaldirektøren leverte Pliev inn en søknad om forlengelse av arbeidsavtalen i februar. Dermed søkte de ikke etter ny lege.

«Da Pliev informerte Trusten om sitt ønske å slutte 15.mars, foreslo Trusten til ham å jobbe til april, når en ny lege kommer til Barentsburg. Men Pliev ønsket å dra fra Barentsburg med en gang.»

Trukket barnebidrag
Til Plievs anklage om for lite utbetalt lønn (se sak under), svarer Veselov at overlegen har fått lønna han ble lovet, men at en rettsavgjørelse fra en russisk domstol har virket inn på utbetalingen. Veselov hevder at dette dreier seg om at Pliev har en bidragsgjeld til tre barn på 500.000 rubler (rundt 83.000 kroner).

«Trusten fikk vite om dette i begynnelsen av mars, da utøvende rettsmyndigheter meddelte Trusten om rettens avgjørelse. I samsvar med russisk lovgivning på grunnlag av rettens avgjørelse, ble Pliev trukket 70 prosent fra lønna i perioden januar-februar for å dekke hans bidragsgjeld til barna. Kanskje var det dette faktum som fikk Pliev til å reise øyeblikkelig», skriver Veselov.

Siste nytt i Nyheter

Nytt skred

Natt til onsdag gikk det et skred mellom Tverrdalen og Sverdrupbyen. Sysselmannen ber folk fremdeles tenke seg om to ganger før de beveger seg i bratt terreng.

Trafikkontroll ved skolen

22 kjøretøyer ble stoppet i mørket før skolestart tirsdag morgen. Ikke alle hadde lysene i orden.

Åpner ikke mandag

Vei 300 mellom det gamle museet og Huset skal ryddes for masser, men blir foreløpig ikke åpnet. Se også dronevideo av skredet i saken.

Strømmen tilbake etter strømbrudd

Svalbardbutikken har åpnet igjen etter strømbruddet mandag morgen.

Sleper seilbåt til byen

«Polarsyssel» bistår en seilbåt som fikk motorproblemer ved Nordaustlandet.

Båt fikk problemer

«Spitsbergen Express» fikk motortrøbbel like nord for Isfjord Radio. Hovedredningssentralen sendte helikopter fra Longyearbyen for å bistå.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!