Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Har holdt folk for narr

Kari Schrøder Hansen sluttet på Longyearbyen sykehus i fjor høst. Som kirurgutdannet var hun blant dem som tok for høye egeandeler. – Jeg likte det ikke, sier hun. FOTO: Monika Aaserud

– Har holdt folk for narr

Kari Schrøder Hansen er blant dem som har krevd for høye egenandeler på grunn av sin kirurgibakgrunn. – Flott at det blir en endring nå, sier hun,

Tekst:

Publisert:

Tidligere Longyearbyen-lege Kari Schrøder Hansen påpekte misforholdet i masteroppgaven «Finansiering av helsetjenesten på Svalbard» fra november 2012:

«Dagens praksis gir blant annet utslag i at pasientene må betale ulik egenandel, avhengig av hvilken lege som tilfeldigvis er på vakt uten at dette har noen god begrunnelse.»

Hun hilser opprydningen som Helsedirektoratet har satt i gang, velkommen:

– Jeg synes det er kjempeflott at det nå blir en endring. Vi skal være ærlige på det vi gjør, og dette har vært å holde folk for narr, sier Hansen.

Hun er klar på at hun selv har vært en del av dette i sin periode som lege fra 2008 til 2013, siden hun er utdannet kirurg, men utførte allmennmedisinske oppgaver.

– Jeg har reagert på dette helt fra jeg begynte, men jeg kunne ikke si til mine pasienter at jeg ikke ville ta den egenandelen som sykehuset hadde satt, sier Hansen.

Hansen påpeker at det er de pasientene som ikke er mye til lege, som kan ha betalt for mye. De som har jevnlige konsultasjoner vil få frikort etter 2.105 kroner.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!