Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Har holdt folk for narr

Kari Schrøder Hansen sluttet på Longyearbyen sykehus i fjor høst. Som kirurgutdannet var hun blant dem som tok for høye egeandeler. – Jeg likte det ikke, sier hun. FOTO: Monika Aaserud

– Har holdt folk for narr

Kari Schrøder Hansen er blant dem som har krevd for høye egenandeler på grunn av sin kirurgibakgrunn. – Flott at det blir en endring nå, sier hun,

Tidligere Longyearbyen-lege Kari Schrøder Hansen påpekte misforholdet i masteroppgaven «Finansiering av helsetjenesten på Svalbard» fra november 2012:

«Dagens praksis gir blant annet utslag i at pasientene må betale ulik egenandel, avhengig av hvilken lege som tilfeldigvis er på vakt uten at dette har noen god begrunnelse.»

Hun hilser opprydningen som Helsedirektoratet har satt i gang, velkommen:

– Jeg synes det er kjempeflott at det nå blir en endring. Vi skal være ærlige på det vi gjør, og dette har vært å holde folk for narr, sier Hansen.

Hun er klar på at hun selv har vært en del av dette i sin periode som lege fra 2008 til 2013, siden hun er utdannet kirurg, men utførte allmennmedisinske oppgaver.

– Jeg har reagert på dette helt fra jeg begynte, men jeg kunne ikke si til mine pasienter at jeg ikke ville ta den egenandelen som sykehuset hadde satt, sier Hansen.

Hansen påpeker at det er de pasientene som ikke er mye til lege, som kan ha betalt for mye. De som har jevnlige konsultasjoner vil få frikort etter 2.105 kroner.

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!