Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

- Har funnet feilene på strømnettet

Strømmen var til og fra i Longyearbyen gjennom natta. FOTO: Geir Barstein

- Har funnet feilene på strømnettet

Håper alt er fikset til i ettermiddag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.03.2015 kl 11:05

Vinden har løyet og morgensolen avslørte et isolatorbrudd på strømlinja mellom Nybyen og Huset. Longyearbyen lokalstyre melder at denne skal skiftes ut.

- Vi vil deretter befare linja i Adventdalen for antatte brudd på den strekningen. Det vil kunne forekomme videre strømstans til alle linjer er oppe og går igjen, skriver LL i en oppdatering på Facebook.

Energisjef Kim Rune Røkenes sier at strømmen på Hotellneset er tilbake og stabil, men at de fortsatt sliter med et isolatorbrudd ved Gruve 7.

- Vi drar ut dit når vi er ferdige i Nybyen. Vi har ikke fått beskjed om andre feil, så det ser ut til at alt skal være klart i ettermiddag, sier Røkenes til Svalbardposten i 11-tida.

Det var, som mistenkt, ising som har skylda for at strømmen gikk i hele Longyearbyen rundt klokka 19 i 19-tida i går kveld.

- Mildvær er det som gjør at vi får problemer. Når det da blir kaldt og blåser opp, fryser det til is på ledningene. Hver av dem iser forskjellig, slik at de ikke svinger i takt i vinden. Da klapper det ihop, sier energisjefen som har fått omlag én times søvn i natt.

- Det har vært en hektisk natt. Vi får virkelig kjørt og testet ting. Dette er noe vi lærer av; noe som gjør oss bedre. Så når vi er ferdige, skal vi ha en evaluering.


Elektrisiteten var tilbake i Longyeardalen etter et par timer, men den kraftige vinden tvang arbeiderne som jobbet med linjene i Adventdalen og på Hotellneset til retrett.

Gjennom natten var det en rekke strømbrudd av ulik varighet inne i selve byen.

Sysselmannen opplyser at de ikke har fått melding om alvorlige hendelser i forbindelse med uværet eller strømbruddet. En seilbåt veltet over en annen båt på småbåthavna, men det er uklart hvor store skadene er.

Saken oppdateres.

Nøkkelord

Se bildet større

Uværet brakte kraftig vind, mye nedbør og vanskelige kjøreforhold. FOTO: Geir Barstein

Se bildet større

Ising på linjene er den mest sannsynlige årsaken til strømbruddene. FOTO: Geir Barstein

Siste nytt i Nyheter

Vil utrede strømkabel

I dag var det åpen høring om Svalbardmeldingen i Utenriks- og forsvarskomiteen i Stortinget.

Høring på Stortinget

Svalbardsamfunnet gir Stortinget tilbakemeldinger på Svalbardmeldingen.

Får syv millioner

En uke før statsbudsjettet legges fram den 6. oktober kommer justis og beredskapsminister Anders Anundsen med en hyggelig lekkasje.

Svalbard i grønt selskap

Svalbard er nominert på listen «Top 100 Green Destinations», en samling av de 100 beste, grønne destinasjonene i verden.

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!