Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Han skal dele ut 16 millioner i år

Morten Ruud er ny styreleder i Svalbards miljøvernfond. Her i en annen anledning, hvor han snakker med medlemmene av Justiskomiteen på Stortinget. FOTO: Justisdepartementet

Han skal dele ut 16 millioner i år

Morten Ruud er den nye styrelederen i miljøvernfondet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.01.2014 kl 21:00

Morten Ruud er i dag spesialrådgiver i Justis- og beredskapsdepartementet og overtar etter Ann Kristin Olsen, som hadde sitt siste styremøte like før jul. Det ble klart onsdag.

Ruud kjenner Svalbard godt, både som tidligere departementsråd i Justisdepartementet, men ikke minst som sysselmann fra perioden 1998 til 2001. Klima- og miljøverndepartementet har også vært opptatt av å ha et styre med god lokal kunnskap.

- Styret er satt sammen av medlemmer med lokal tilknyting, god miljøfaglig innsikt og bred svalbarderfaring, sier Klima- og miljøminister Trine Sundtoft.
- Vi er sikre på at det nye styret vil videreføre det gode arbeidet som er lagt ned, og som har sørget for at Svalbards miljøvernfond er et unikt virkemiddel for å løse miljøutfordringer samtidig som fondet har bidratt til økt miljøengasjementet lokalt, sier hun i en pressemelding.

De øvrige styremedlemmene er Anna Lena Ekeblad, Rune Bergstrøm, Anne-Line Pedersen, Stefan Norris og Siri Hoem. De to første er i likhet med Ruud nye i styret.

Svalbards miljøvernfond ble opprettet i 2007, og har siden starten del ut 57,8 millioner kroner til miljøvernprosjekter på Svalbard.

Pengene i fondet kommer fra en miljøavgift for tilreisende på 150 kroner per person, og brukes som virkemiddel for ulike tiltak på Svalbard. Alle kan søke om støtte til ulike tiltak og prosjekter, hvor formålet er å beskytte miljøet på Svalbard.

Ruud og resten av styret skal gjennom to årlige tildelingsrunder i 2014 dele ut tilsammen 16 millioner kroner til nye prosjekter.

Svalbards miljøvernfond har to årlige tildelingsrunder, og for 2014 er det avsatt inntil 16 millioner kroner til nye prosjekter.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!