Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Han skal dele ut 16 millioner i år

Morten Ruud er ny styreleder i Svalbards miljøvernfond. Her i en annen anledning, hvor han snakker med medlemmene av Justiskomiteen på Stortinget. FOTO: Justisdepartementet

Han skal dele ut 16 millioner i år

Morten Ruud er den nye styrelederen i miljøvernfondet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.01.2014 kl 21:00

Morten Ruud er i dag spesialrådgiver i Justis- og beredskapsdepartementet og overtar etter Ann Kristin Olsen, som hadde sitt siste styremøte like før jul. Det ble klart onsdag.

Ruud kjenner Svalbard godt, både som tidligere departementsråd i Justisdepartementet, men ikke minst som sysselmann fra perioden 1998 til 2001. Klima- og miljøverndepartementet har også vært opptatt av å ha et styre med god lokal kunnskap.

- Styret er satt sammen av medlemmer med lokal tilknyting, god miljøfaglig innsikt og bred svalbarderfaring, sier Klima- og miljøminister Trine Sundtoft.
- Vi er sikre på at det nye styret vil videreføre det gode arbeidet som er lagt ned, og som har sørget for at Svalbards miljøvernfond er et unikt virkemiddel for å løse miljøutfordringer samtidig som fondet har bidratt til økt miljøengasjementet lokalt, sier hun i en pressemelding.

De øvrige styremedlemmene er Anna Lena Ekeblad, Rune Bergstrøm, Anne-Line Pedersen, Stefan Norris og Siri Hoem. De to første er i likhet med Ruud nye i styret.

Svalbards miljøvernfond ble opprettet i 2007, og har siden starten del ut 57,8 millioner kroner til miljøvernprosjekter på Svalbard.

Pengene i fondet kommer fra en miljøavgift for tilreisende på 150 kroner per person, og brukes som virkemiddel for ulike tiltak på Svalbard. Alle kan søke om støtte til ulike tiltak og prosjekter, hvor formålet er å beskytte miljøet på Svalbard.

Ruud og resten av styret skal gjennom to årlige tildelingsrunder i 2014 dele ut tilsammen 16 millioner kroner til nye prosjekter.

Svalbards miljøvernfond har to årlige tildelingsrunder, og for 2014 er det avsatt inntil 16 millioner kroner til nye prosjekter.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!