Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Han skal dele ut 16 millioner i år

Morten Ruud er ny styreleder i Svalbards miljøvernfond. Her i en annen anledning, hvor han snakker med medlemmene av Justiskomiteen på Stortinget. FOTO: Justisdepartementet

Han skal dele ut 16 millioner i år

Morten Ruud er den nye styrelederen i miljøvernfondet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.01.2014 kl 21:00

Morten Ruud er i dag spesialrådgiver i Justis- og beredskapsdepartementet og overtar etter Ann Kristin Olsen, som hadde sitt siste styremøte like før jul. Det ble klart onsdag.

Ruud kjenner Svalbard godt, både som tidligere departementsråd i Justisdepartementet, men ikke minst som sysselmann fra perioden 1998 til 2001. Klima- og miljøverndepartementet har også vært opptatt av å ha et styre med god lokal kunnskap.

- Styret er satt sammen av medlemmer med lokal tilknyting, god miljøfaglig innsikt og bred svalbarderfaring, sier Klima- og miljøminister Trine Sundtoft.
- Vi er sikre på at det nye styret vil videreføre det gode arbeidet som er lagt ned, og som har sørget for at Svalbards miljøvernfond er et unikt virkemiddel for å løse miljøutfordringer samtidig som fondet har bidratt til økt miljøengasjementet lokalt, sier hun i en pressemelding.

De øvrige styremedlemmene er Anna Lena Ekeblad, Rune Bergstrøm, Anne-Line Pedersen, Stefan Norris og Siri Hoem. De to første er i likhet med Ruud nye i styret.

Svalbards miljøvernfond ble opprettet i 2007, og har siden starten del ut 57,8 millioner kroner til miljøvernprosjekter på Svalbard.

Pengene i fondet kommer fra en miljøavgift for tilreisende på 150 kroner per person, og brukes som virkemiddel for ulike tiltak på Svalbard. Alle kan søke om støtte til ulike tiltak og prosjekter, hvor formålet er å beskytte miljøet på Svalbard.

Ruud og resten av styret skal gjennom to årlige tildelingsrunder i 2014 dele ut tilsammen 16 millioner kroner til nye prosjekter.

Svalbards miljøvernfond har to årlige tildelingsrunder, og for 2014 er det avsatt inntil 16 millioner kroner til nye prosjekter.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!