Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Han får tre nye kolleger

Sysselmannsoverbetjent Jon Starheimsæter får flere kolleger å spille på. FOTO: Sysselmannen

Han får tre nye kolleger

Overbetjent Jon Starheimsæter mener det gir politiet bedre beredskap, og avviser at de blir strengere på beltekontrollen.

Tekst:

Publisert:

Sysselmannen får penger til å ansette tre nye politibetjenter og halvannet årsverk i miljøvernavdelinga. I statsbudsjettet for 2014 har regjeringen bevilget 6,7 millioner kroner til dette.

– Dette er veldig positivt, og i tråd med det behovet vi har pekt på, sier sysselmannsoverbetjent Jon Starheimsæter.

Han understreker at statsbudsjettet ennå ikke er behandlet av Stortinget, og vil ikke ta seieren på forskudd.

Hviletid

Økningen handler om to aspekter: For første har vaktordningen hos Sysselmannen blitt styrket tidligere, noe som genererer mer pålagt hviletid. Dermed må nye stillinger inn for å dekke opp vaktene i tråd med arbeidstidsbestemmelsene. Det andre aspektet er å styrke beredskapen for å håndtere større hendelser, eller hendelser som skjer samtidig. Tidligere i år slo Sysselmannen fast at de hadde for dårlig kapasitet til å takle store ulykker og katastrofer alene.

– Vi vil også få større kapasitet til å etterforske ulykker og kriminalitet, samt de mer forvaltningsmessige oppgavene som våpensøknader og forebygging blant barn og unge, sier Starheimsæter.

Samme regime

– Vil dere nå bli et strengere regime på bruk av belter og lys for bilister?

– Det kommer ikke til å bli innført et annet eller strengere regime enn det som har vært. Vi forsøker å være ute på patrulje, og skjer det hendelser, skal folk være trygge på at vi er til stede, sier overbetjenten.

Den planlagte utvidelsen av sysselmannskontoret kommer godt med når det blir flere ansatte.

– Plasskapasiteten er fullt utnyttet. I det nye kontoret kommer vi også til å få et oppgradert operasjonsrom. Det blir bra, sier Starheimsæter.

Politiavdelingen vil ved en nyansettelse av tre personer telle ti personer, inkludert leder som ikke går i vaktordning. Hvis forslaget går igjennom Stortinget, vil de nye politibetjentene være på plass fra 1. juli 2014.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!