Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Han får tre nye kolleger

Sysselmannsoverbetjent Jon Starheimsæter får flere kolleger å spille på. FOTO: Sysselmannen

Han får tre nye kolleger

Overbetjent Jon Starheimsæter mener det gir politiet bedre beredskap, og avviser at de blir strengere på beltekontrollen.

Sysselmannen får penger til å ansette tre nye politibetjenter og halvannet årsverk i miljøvernavdelinga. I statsbudsjettet for 2014 har regjeringen bevilget 6,7 millioner kroner til dette.

– Dette er veldig positivt, og i tråd med det behovet vi har pekt på, sier sysselmannsoverbetjent Jon Starheimsæter.

Han understreker at statsbudsjettet ennå ikke er behandlet av Stortinget, og vil ikke ta seieren på forskudd.

Hviletid

Økningen handler om to aspekter: For første har vaktordningen hos Sysselmannen blitt styrket tidligere, noe som genererer mer pålagt hviletid. Dermed må nye stillinger inn for å dekke opp vaktene i tråd med arbeidstidsbestemmelsene. Det andre aspektet er å styrke beredskapen for å håndtere større hendelser, eller hendelser som skjer samtidig. Tidligere i år slo Sysselmannen fast at de hadde for dårlig kapasitet til å takle store ulykker og katastrofer alene.

– Vi vil også få større kapasitet til å etterforske ulykker og kriminalitet, samt de mer forvaltningsmessige oppgavene som våpensøknader og forebygging blant barn og unge, sier Starheimsæter.

Samme regime

– Vil dere nå bli et strengere regime på bruk av belter og lys for bilister?

– Det kommer ikke til å bli innført et annet eller strengere regime enn det som har vært. Vi forsøker å være ute på patrulje, og skjer det hendelser, skal folk være trygge på at vi er til stede, sier overbetjenten.

Den planlagte utvidelsen av sysselmannskontoret kommer godt med når det blir flere ansatte.

– Plasskapasiteten er fullt utnyttet. I det nye kontoret kommer vi også til å få et oppgradert operasjonsrom. Det blir bra, sier Starheimsæter.

Politiavdelingen vil ved en nyansettelse av tre personer telle ti personer, inkludert leder som ikke går i vaktordning. Hvis forslaget går igjennom Stortinget, vil de nye politibetjentene være på plass fra 1. juli 2014.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!