Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Halvveis til kuttmålet

Faste ansatte er inne til drøftinger om sine stillinger. Her et bilde fra Gruve 7 i 2013. Fra venstre: Kristoffer Flaten, Rune Seljevold, Morten Ørnebakk og Ronny-Andre Olsen. FOTO: Birger Amundsen (arkiv)

Halvveis til kuttmålet

Om lag 40 fast ansatte i Store Norske må til uka møte til drøftelser for at kullselskapet skal nå målet med en nedbemanning på 100.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.12.2014 kl 10:48

Innkallingene ble sendt ut onsdag og torsdag. Ut neste uke skal ledelsen i Store Norske ha såkalte 15.1-møter med de aktuelle. Dette er et ledd i nedbemanningen i kullselskapet, og kommer etter drøftingsmøtene mellom ledelsen og de tillitsvalgte, som ble gjennomført mandag og tirsdag. Her ble de enige om premissene for de varslede oppsigelsene.

Mangler 40

I forrige uke fikk de første 30 beskjed om at de er overtallige. Dette er i hovedsak personell på korttidskontrakter som følge av problemene med oppfaringen i Lunckefjell. I tillegg er det klart at rundt 30 har ettårskontrakter, har valgt å gå av med pensjon, eller har valgt å si opp stillingen sin. Dermed gjenstår altså omkring 40 for å nå målet med en reduksjon på minst 100.

Denne uka starter individuelle møter med de fast ansatte.

– De som blir berørt får beskjed, og det er rundt 40 personer blant de fast ansatte som blir tatt inn til disse møtene, bekrefter Aleksander Askeland som er konstituert som HR-ansvarlig i Store Norske.

Disse møtene er et ledd i formkravene i en nedbemanningsprosess, og er i seg selv ikke en oppsigelse, men et møte hvor både arbeidsgiver og den ansatte legger fram sine vurderinger. Den endelige konklusjonen for de enkelte trekkes i etterkant av dette møtet.

– Bedriften har sagt at vi er nødt til å ha kompetanse som vi er sikker på at vi trenger for å jobbe videre, framholder Askeland.

Kommenterer ikke

De tillitsvalgte er også opptatt av at reglene overholdes, og klubbleder Arild Olsen kaller møtene for gode selv om alle parter måtte gi før protokollunderskrivingen. Utgangspunktet til gruveklubben har vært at ansiennitet skal telle tyngst ved nedbemanningen. Her har tillitsvalgte og arbeidsgiver vært uenige.

– Nå har klubben gjort det vi kan. Det er ikke helt støyfritt, men det er det som vi tror vil generere minst støy og sikre driften, sier Olsen.

Verken Olsen eller Askeland vil kommentere fordelingen av oppsigelser i de ulike avdelingene, men etter det Svalbardposten forstår, er den prosentmessige fordelingen forholdsvis lik.

– Vi anbefaler våre medlemmer at de tar med seg en person de stoler på, og helst tillitsvalgte, til disse møtene. Det er for å sikre at det ikke blir gjort saksbehandlingsfeil, samtidig som det er greit å ha noen som kjenner lovverket. Det er vanskelig å være sin egen advokat, sier Olsen.

Vurderer å gjøre ting selv

I løpet av januar skal Store Norske ha møter med eieren og banken for å diskutere refinansiering.

– Vi jobber på spreng, og har som ambisjon å holde tidsplanen, sier arbeidende styreleder Annette Malm Justad, som har som mål å legge fram en bærekraftig plan for det statlige kullselskapet.

I tillegg fortsetter arbeidet med å snu alle steiner. Blant annet foregår det samtaler med underleverandører, og Askeland sier selskapet i tillegg vurderer om det er oppgaver Store Norskes egne ansatte kunne tatt i stedet for underleverandører i Svea.

– Forståelen er til stede, og det er jo naturlig. Vi har hatt til dels lange diskusjoner med foreningene for å være helt sikre på at vi kommer til en omforent forståelse for den prosessen vi kjører, sier Askeland om drøftingene med fagforeningene.

Selv begynte han i Store Norske i feburar 2012, og har dermed allerede opplevd en bemanningsreduksjon. Det skjedde i 2013, da om lag 50 stillinger i Store Norske forsvant.

Se bildet større

Aleksander Askeland er HR-ansvarlig i Store Norske. FOTO: Birger Amundsen (arkiv)

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!