Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Hallgeir avslutter med storverk

Plass nok: Snekkerne holder på med takplater i andre etasje. Rundt Hallgeir Reitan er det 400 kvadratmeter med rom. FOTO: Eirik Palm

Hallgeir avslutter med storverk

En februardag i 2014 tegnet Hallgeir Reitan den nye storstua i Ny-Ålesund. 17. mai skal byggverket stå klar til bruk.

Tekst:

Publisert:

Siden 2012 har Hallgeir Reitan vært driftssjef i Kings Bay. Lørdag hadde han sin siste arbeidsdag i jobben, og mandag gikk han over i ny stilling for å sluttføre byggingen av den nye storstua i Ny-Ålesund.

15 millioner

Den har et innvendig areal på 680 kvadratmeter, og likner mest en låvebygning. I Ny-Ålesund-målestokk er det en stor bygning, men bygningen skiller seg lite ut i landskapet, mellom historiske bygninger, kraftanlegg og små hytter.

– Fjernvarme fra kraftstasjonen, fastslår Reitan og viser rundt inne i garasjen.

Her inne er det behagelige varmegrader takket være fjernvarme fra eksosen på dieselkraftverket som holder Ny-Ålesund med elektristet og varme

– Jeg tegnet det en dag og viste det til Ole, som tente på ideen, framholder han.
Første etasje består av store, tempererte garasjer, med god plass til oppbevaring av strøsand. I en avdeling ved siden av har snekkeren fått sin egen del. Tidligere var materialer og utstyr spredt over flere lokaler.

Totalt vil bygget koste cirka 15 millioner kroner. I andre etasje, som skal brukes til konferanser og større samlinger – kanskje også i reiselivet – er det investert i lyd og bildeutstyr for 450.000 kroner. Skillevegger gjør det store rommet fleksibelt.
– Totalt er det 20 semitrailerlass med elementer som har kommet til dette bygget, forteller Hallgeir Reitan, som tegnet bygningen en februardag i 2014.

– Vi hadde gjort jobben med bygging av vei for Kartverket ut til Brandallaguna og hadde en stor maskinpark som vi ikke hadde plass til. Så ble jeg enig med Ole (Øiseth, red. anm.). Tak måtte vi jo ha uansett, så da tegnet vi det slik. Vi trenger en storstue, vi mangler plass, sier han.

Monument

Plass er det nok av. Rundt 400 kvadratmeter har de til rådighet i andre etasje. 17. mai skal bygningen være ferdig, og planen er at Ny-Ålesund-symposiet i 2016 skal arrangeres her.

– Det kom 5. mai i fjor. Ringmuren ble påbegynt 1. juni og 1. august startet reisingen som pågikk i tre-fire uker. Deretter ble garasjeporter montert, og i januar begynte vi med snekring innvendig, forteller Reitan.

Snekkerlaget er i gang med å legge innvendige takplater når Svalbardposten er innom. Håndverkerne er tidligere Kings Bay-ansatte, som i sin tur har tatt med seg kjente og kolleger.

Se bildet større

Snart klart: Administrerende direktør i Kings Bay, Ole Øiseth og Hallgeir Reitan ser fram til åpningen. FOTO: Eirik Palm

Dette blir på mange måter et monument over tiden Hallgeir Reitan har vært i Ny-Ålesund, for mandag var han ferdig som driftsleder i Kings Bay og gikk over i en prosjektlederstilling med mål om å ferdigstille garasjen og den nye storstua.

Reitan kom til Ny-Ålesund 8. februar 2012, og gikk inn i en periode med mange prosjekter og stor byggevirksomhet. Blant annet har verkstedet blitt bygget ut, veien til Brandallaguna er bygget og det er lagt bru over Bayelva. Fiberkabelen har kommet til Ny-Ålesund, og i fjor sto det nye kloakkrenseanlegget ferdig. I år avsluttes storstua, og deretter blir det fastlandstilværelse.

– Jeg har fire jenter der, og så fikk jeg jo høre at jeg skal bli bestefar. Så jeg ser fram til å komme ned på fastlandet, sier den nylig avgåtte driftslederen.

Siste nytt i Nyheter

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Kansellerte på nytt

Torsdag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Torsdagens ekstrafly ble kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!