Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Guttunge fast under snøskuter

 

Guttunge fast under snøskuter

En fire år gammel gutt ble liggende fastklemt etter et snøskutervelt i Gruvedalen søndag formiddag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Vi fikk telefon fra en bekymret mor som fortalte at sønnen lå fastklemt under en snøskuter i skråningen like bak øverste bebyggelse i Gruvedalen, sier vakthavende førstebetjent Arild Lyssand hos Sysselmannen.

Ikke skadet
Moren hadde hatt guttungen sittende foran seg på skuteren. Under en manøver i skråningen har skuteren slått rundt slik at fireåringen ble sittende fastklemt i beltet.
– Vi måtte klippe litt i klærne for å få han løs, og det var ingenting som tydet på at han var blitt skadet på noen måte, sier Lyssand.

Rein avlivet
Søndag formiddag fikk Sysselmannen medling om en skadet rein i Mälardalen like øst for Longyearbyen. Reinen viste seg å ha et så alvorlig beinbrudd at den ble avlivet på stedet.

Siste nytt i Nyheter

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!