Gult er kult likevel

Universitetssykehuset i Nord-Norge ignorerte avslaget fra Longyearbyen Lokalstyre, og malte sykehuset gult.

UNN fikk likevel male sykehuset gult, etter å ha klaget på det opprinnelige avslaget fra Longyearbyen lokalstyre. Malearbeidene ble gjort før klagen var behandlet.
Publisert

– Vi påklaget vedtaket, og i forrige uke snudde Longyearbyen Lokalstyre (LL) og vi fikk medhold, sier saksbehandler Hans Hansen i Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN).

På forsommeren avslo LL søknaden fra UNN om fritak fra fargeplanen for sentrum. I den står det at sykehuset skal males «mellomblått». Nå har altså LL snudd i saken.

Dermed er den noe merkelige fargesaken kommet til en ende. Den er ikke minst merkelig fordi UNN ga Maler Andersen beskjed om å male sykehuset gult som før, mens avslaget fra Longyearbyen Lokalstyre (LL) fortsatt sto som vedtak. Malearbeidene ble gjort i sommer, men vedtaket om å ta klagen til følge ble først gjort av LL i forrige uke.

UNN var med andre ord så sikker på at de skulle få medhold i saken, at de satte i gang med arbeidene.

– Sykehuset i Longyearbyen er et vernet bygg, og da skal de opprinnelige fargene beholdes, sier Hansen.

Fra vedtaket i teknisk utvalg i LL kan man lese at Sysselmannens vurdering om at de opprinnelige fargene må beholdes er vektlagt. Videre vises det til at klager (UNN) ikke kan forstå at sykehuset omfattes av fargebestemmelsene for sentrum (arealplanens fellesbestemmelse, punkt C), og at disse kun gjelder for nybygg.

Klagen fra UNN ble enstemmig vedtatt.

Dermed forblir gult kult, i alle fall for Longyearbyen sykehus.

Powered by Labrador CMS