Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Guideskuter gjennom isen

 

Guideskuter gjennom isen

Skuteren til en guide fra Svalbard Snøscooterutleie gikk tirsdag ettermiddag gjennom isen i Mohnbukta.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Skuterfølget, som bestod av guiden og to gjester, var ute på en ukestur og var kommet til Mohnbukta, da guideskuteren gikk gjennom isen i 13-tiden tirsdag ettermiddag. Guiden kom seg tørrskodd av, men både rifla og GPS-en forsvant sammen med skuteren. Guiden gjorde forsøk på å sikre skuteren med tau og skruer i isen, og arbeidskolleger fra SSU reiste tirsdag kveld til Mohnbukta og fikk reddet den opp. Den fikk imidlertid skader etter å ha ligget lenge under saltvann.

Ventet lenge
Skuterfølget skal ha ventet i flere timer i Mohnbukta på grunn av dårlig sikt, fordi guiden hadde mistet GPS-en. De skal etter hvert ha prøvd å ta seg tilbake til Longyearbyen likevel, ettersom sikten ble bedre.
– De hadde tre skutere og det utstyret de trengte, så det blir ikke noen videre politisak ut av dette, sier vakthavende hos Sysselmannen, Brynjulv Eide.
De to gjestene ble tirsdag kveld skysset til Båten i isen, og alle de SSU-ansatte kom tilbake til Longyearbyen i løpet av natta.

Siste nytt i Nyheter

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian venter på været.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Ja til mat, nja til parkering

Blandede følelser blant lokalpolitikerne til Rema-etablering.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!