Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Guideskuter gjennom isen

 

Guideskuter gjennom isen

Skuteren til en guide fra Svalbard Snøscooterutleie gikk tirsdag ettermiddag gjennom isen i Mohnbukta.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Skuterfølget, som bestod av guiden og to gjester, var ute på en ukestur og var kommet til Mohnbukta, da guideskuteren gikk gjennom isen i 13-tiden tirsdag ettermiddag. Guiden kom seg tørrskodd av, men både rifla og GPS-en forsvant sammen med skuteren. Guiden gjorde forsøk på å sikre skuteren med tau og skruer i isen, og arbeidskolleger fra SSU reiste tirsdag kveld til Mohnbukta og fikk reddet den opp. Den fikk imidlertid skader etter å ha ligget lenge under saltvann.

Ventet lenge
Skuterfølget skal ha ventet i flere timer i Mohnbukta på grunn av dårlig sikt, fordi guiden hadde mistet GPS-en. De skal etter hvert ha prøvd å ta seg tilbake til Longyearbyen likevel, ettersom sikten ble bedre.
– De hadde tre skutere og det utstyret de trengte, så det blir ikke noen videre politisak ut av dette, sier vakthavende hos Sysselmannen, Brynjulv Eide.
De to gjestene ble tirsdag kveld skysset til Båten i isen, og alle de SSU-ansatte kom tilbake til Longyearbyen i løpet av natta.

Siste nytt i Nyheter

Husrekke kan bli ekstra sikring

De tretten boenhetene som fremdeles er evakuert kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

 
Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

Informasjonsmøte i kveld

Det blir informasjonsmøte for alle i kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!