Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Guideskuter gjennom isen

 

Guideskuter gjennom isen

Skuteren til en guide fra Svalbard Snøscooterutleie gikk tirsdag ettermiddag gjennom isen i Mohnbukta.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Skuterfølget, som bestod av guiden og to gjester, var ute på en ukestur og var kommet til Mohnbukta, da guideskuteren gikk gjennom isen i 13-tiden tirsdag ettermiddag. Guiden kom seg tørrskodd av, men både rifla og GPS-en forsvant sammen med skuteren. Guiden gjorde forsøk på å sikre skuteren med tau og skruer i isen, og arbeidskolleger fra SSU reiste tirsdag kveld til Mohnbukta og fikk reddet den opp. Den fikk imidlertid skader etter å ha ligget lenge under saltvann.

Ventet lenge
Skuterfølget skal ha ventet i flere timer i Mohnbukta på grunn av dårlig sikt, fordi guiden hadde mistet GPS-en. De skal etter hvert ha prøvd å ta seg tilbake til Longyearbyen likevel, ettersom sikten ble bedre.
– De hadde tre skutere og det utstyret de trengte, så det blir ikke noen videre politisak ut av dette, sier vakthavende hos Sysselmannen, Brynjulv Eide.
De to gjestene ble tirsdag kveld skysset til Båten i isen, og alle de SSU-ansatte kom tilbake til Longyearbyen i løpet av natta.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!