Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Gruvebus på tur

Michael Otting Hansen gikk Gruveløpet passende kledd i lomp. Her forserer han den første motbakken fra Svea Nord. FOTO: Linda Bakken

Gruvebus på tur

Det er plass til både fart og humor i Gruveløpet som ble arrangert forrige lørdag.

– Vi hadde en fantastisk dag, ubeskrivelig vær og ikke ett vindpust på hele turen, sier rennleder Jens Bråten.

Klokken 10 lørdag morgen gikk startskuddet for det 42 kilometer lange Gruveløpet fra Svea til Longyearbyen. 47 løpere og en hund stilte på startstreken.

– Vi kunne ikke gjort dette uten de frivillige, sier Bråten.


Friske folk

Friskest av deltakerne var Trond Espen Haug fra Sysselmannen. Han krysset mållinja i Bolter­dalen klokken 12.27.15. Et knapt minutt etter kom sprengningsbas Sverre Bjølgerud som jobber for Hæhre i mål.

– Du var seig, sier han til sin overmann etter å ha fått av seg skiene. De to fulgte hverandre tett på strekket fra Svea til Bolterdalen. Tidligere vinner Halvard R. Pedersen kom i mål som nummer tre, klokken 12.39.


Rivaler

Raskeste kvinne var gestaltterapeut Margaret Nilsen som også jobber for Securitas på flyplassen, hun kom i mål klokken 13.47. To minutter etter kom biblioteksjef Elisabeth Bergstrøm og Linda Bakken med hund i mål.

Mange var også spente på oppgjøret mellom de arge konkurrentene driftsingeniør Alf Brun og tidligere gruvesjef Gunnar Østby. De to har i flere år knivet om seieren. I år var Brun sterkest, og nærmest utklasset konkurrenten. Han kom i mål klokken 13.51, mens Østby først gikk i mål 17 minutter etter.


Jubilerer

Gruveløpet ble i år ble arrangert for niende gang, så neste år blir det jubileumsrenn.

– Blir det en ekstra markering?

– Vi har ikke kommet så langt ennå. Per i dag er det Trine Håkonsen i LNS og jeg selv som har gått alle ni løpene. Neste år blir vi da to som har gått alle ti, om vi kommer oss i mål, sier han.

Til tross for strålende vær og føre, var ikke alt bare fryd og gammen under løpet.

– Det som var litt trasig, var at hundekjørere ødela deler av løpet, sier Bråten.

Han forteller at det kom folk med hunder i løypa i Bolterskaret samtidig som det kom skiløpere nedover. Det førte til at en av løperne falt stygt, men uten å bli skadet.

Se bildet større

Morten Hagen Johansen (t.v.), Per Arne Halvorsen og Odd Georg Østbyhaug serverer «dop» til deltakerne ved Andreasbu. Det var visst litt dårlig omsetning på snusen. Her får Øyvind Lien (t.v.), Pål Karstensen og Øyvind Engene servering. FOTO: Linda Bakken

Se bildet større

Trond Espen Haug (t.h.) fra Sysselmannen og Sverre Bjølgerud fra Hæhre. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Siste nytt i Nyheter

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Positive fastlandselever

I år er det seks skoleelever fra fastlandet som går på Longyearbyen skole. Ordningen bidrar til å styrke skoletilbudet i Longyearbyen.

Forberedt på det verste

Kystverket og Sysselmannen gjennomførte tirsdag og onsdag en stor oljevernøvelse for å teste hvordan de sammen skal håndtere en skipsulykke på Svalbard.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!