Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Gruvearbeider omkom

En mann omkom i en gruveulykke i Barentsburg. FOTO: Birger Amundsen (illustrasjon)

Gruvearbeider omkom

Ras i ventilasjonssjakt 300 meter under bakken.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.06.2013 kl 10:52

En 27 år gammel ukrainsk mann omkom i går kveld i et ras i gruva i Barentsburg. Raset skal ha gått i en ventilasjonssjakt 300 meter under bakken.

Sysselmannen fikk beskjed om ulykka i 21-tiden. Det er nå sendt etterforskere fra Sysselmannen, samt folk fra Arbeidstilsynet og Bergmesteren for å undersøke hva som har skjedd. Gruva er stengt inntil videre.

Dette er den andre dødsulykken i gruva i Barentsburg på kort tid. 4. april i år omkom en ukrainer i 30-årene da han ble truffet av en steinblokk i gruva.

I 2008 omkom to mann da det brøt ut brann i gruva i Barentsburg. Ytterligere en mann omkom tre uker seinere under arbeidet med å få kontroll over brannen.

17. mai i fjor mistet en russisk gruvearbeider armen da han fikk armen i klem mellom en trekkwire og en transportvogn nede i en transportsjakt i gruva.

Se bildet større

Fra granskningen etter dødsulykken i april. Bergmester Peter Brugmans gjør notater i gruva i Barentsburg. FOTO: Arild Lyssand/Sysselmannen

Siste nytt i Nyheter

Vil utrede strømkabel

I dag var det åpen høring om Svalbardmeldingen i Utenriks- og forsvarskomiteen i Stortinget.

Høring på Stortinget

Svalbardsamfunnet gir Stortinget tilbakemeldinger på Svalbardmeldingen.

Får syv millioner

En uke før statsbudsjettet legges fram den 6. oktober kommer justis og beredskapsminister Anders Anundsen med en hyggelig lekkasje.

Svalbard i grønt selskap

Svalbard er nominert på listen «Top 100 Green Destinations», en samling av de 100 beste, grønne destinasjonene i verden.

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!