Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Gruvearbeider omkom

En mann omkom i en gruveulykke i Barentsburg. FOTO: Birger Amundsen (illustrasjon)

Gruvearbeider omkom

Ras i ventilasjonssjakt 300 meter under bakken.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.06.2013 kl 10:52

En 27 år gammel ukrainsk mann omkom i går kveld i et ras i gruva i Barentsburg. Raset skal ha gått i en ventilasjonssjakt 300 meter under bakken.

Sysselmannen fikk beskjed om ulykka i 21-tiden. Det er nå sendt etterforskere fra Sysselmannen, samt folk fra Arbeidstilsynet og Bergmesteren for å undersøke hva som har skjedd. Gruva er stengt inntil videre.

Dette er den andre dødsulykken i gruva i Barentsburg på kort tid. 4. april i år omkom en ukrainer i 30-årene da han ble truffet av en steinblokk i gruva.

I 2008 omkom to mann da det brøt ut brann i gruva i Barentsburg. Ytterligere en mann omkom tre uker seinere under arbeidet med å få kontroll over brannen.

17. mai i fjor mistet en russisk gruvearbeider armen da han fikk armen i klem mellom en trekkwire og en transportvogn nede i en transportsjakt i gruva.

Se bildet større

Fra granskningen etter dødsulykken i april. Bergmester Peter Brugmans gjør notater i gruva i Barentsburg. FOTO: Arild Lyssand/Sysselmannen

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!