Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Gruvearbeider fikk rygg- og hodeskader

Bergmester Peter Brugmans gjør notater i gruva i Barentsburg etter ulykka i april 2013, hvor en ukrainsk mann i 30-årene omkom. FOTO: Arild Lyssand/Sysselmannen

Gruvearbeider fikk rygg- og hodeskader

En mann er alvorlig skadet etter ei gruveulykke i Barentsburg.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.02.2015 kl 11:37

Sysselmannen fikk melding om hendelsen klokka kvart over fire natt til onsdag. Helikopter ble sendt til stedet, og den skadde ble fraktet til sykehuset i Longyearbyen. Den skadde mannen ble onsdag fraktet videre til Universitetssykehuset i Nord-Norge i Tromsø.

– Den skadde er en ukrainsk mann i 40-årene. Han har pådratt seg ryggskader, mulige lammelser i beina, og noen hodeskader, sier sysselmannsførstebetjent Arve Johnsen.

Pressevakt Marit Einejord ved Universitetssykehuset i Nord-Norge opplyser torsdag formiddag at mannens tilstand er alvorlig, men stabil.

Sysselmann Odd Olsen Ingerø opplyste onsdag til NRK at det ikke var snakk om noen blokkfallulykke. Mannen skal ha kommet i klem ved et transportbånd under arbeid med ei oppfaring i gruva.

Omstendighetene rundt ulykka utover dette er fortsatt uklare. Arbeidstilsynet, Bergmesteren på Svalbard og folk fra Sysselmannen skal til Barentsburg torsdag for å starte arbeidet med å etterforske ulykken.

I 2013 omkom to personer i to ulike arbeidsulykker i gruva i Barentsburg. En tredje måtte amputere en fot, etter å ha kommet i klem inne i gruva.

Gruva ble stengt av Arbeidstilsynet i en lengre periode etter disse alvorlige hendelsene. Den ble åpnet igjen i januar i fjor.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!