Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Gruvearbeider fikk rygg- og hodeskader

Bergmester Peter Brugmans gjør notater i gruva i Barentsburg etter ulykka i april 2013, hvor en ukrainsk mann i 30-årene omkom. FOTO: Arild Lyssand/Sysselmannen

Gruvearbeider fikk rygg- og hodeskader

En mann er alvorlig skadet etter ei gruveulykke i Barentsburg.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.02.2015 kl 11:37

Sysselmannen fikk melding om hendelsen klokka kvart over fire natt til onsdag. Helikopter ble sendt til stedet, og den skadde ble fraktet til sykehuset i Longyearbyen. Den skadde mannen ble onsdag fraktet videre til Universitetssykehuset i Nord-Norge i Tromsø.

– Den skadde er en ukrainsk mann i 40-årene. Han har pådratt seg ryggskader, mulige lammelser i beina, og noen hodeskader, sier sysselmannsførstebetjent Arve Johnsen.

Pressevakt Marit Einejord ved Universitetssykehuset i Nord-Norge opplyser torsdag formiddag at mannens tilstand er alvorlig, men stabil.

Sysselmann Odd Olsen Ingerø opplyste onsdag til NRK at det ikke var snakk om noen blokkfallulykke. Mannen skal ha kommet i klem ved et transportbånd under arbeid med ei oppfaring i gruva.

Omstendighetene rundt ulykka utover dette er fortsatt uklare. Arbeidstilsynet, Bergmesteren på Svalbard og folk fra Sysselmannen skal til Barentsburg torsdag for å starte arbeidet med å etterforske ulykken.

I 2013 omkom to personer i to ulike arbeidsulykker i gruva i Barentsburg. En tredje måtte amputere en fot, etter å ha kommet i klem inne i gruva.

Gruva ble stengt av Arbeidstilsynet i en lengre periode etter disse alvorlige hendelsene. Den ble åpnet igjen i januar i fjor.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!