Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Gruvearbeider fikk rygg- og hodeskader

Bergmester Peter Brugmans gjør notater i gruva i Barentsburg etter ulykka i april 2013, hvor en ukrainsk mann i 30-årene omkom. FOTO: Arild Lyssand/Sysselmannen

Gruvearbeider fikk rygg- og hodeskader

En mann er alvorlig skadet etter ei gruveulykke i Barentsburg.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.02.2015 kl 11:37

Sysselmannen fikk melding om hendelsen klokka kvart over fire natt til onsdag. Helikopter ble sendt til stedet, og den skadde ble fraktet til sykehuset i Longyearbyen. Den skadde mannen ble onsdag fraktet videre til Universitetssykehuset i Nord-Norge i Tromsø.

– Den skadde er en ukrainsk mann i 40-årene. Han har pådratt seg ryggskader, mulige lammelser i beina, og noen hodeskader, sier sysselmannsførstebetjent Arve Johnsen.

Pressevakt Marit Einejord ved Universitetssykehuset i Nord-Norge opplyser torsdag formiddag at mannens tilstand er alvorlig, men stabil.

Sysselmann Odd Olsen Ingerø opplyste onsdag til NRK at det ikke var snakk om noen blokkfallulykke. Mannen skal ha kommet i klem ved et transportbånd under arbeid med ei oppfaring i gruva.

Omstendighetene rundt ulykka utover dette er fortsatt uklare. Arbeidstilsynet, Bergmesteren på Svalbard og folk fra Sysselmannen skal til Barentsburg torsdag for å starte arbeidet med å etterforske ulykken.

I 2013 omkom to personer i to ulike arbeidsulykker i gruva i Barentsburg. En tredje måtte amputere en fot, etter å ha kommet i klem inne i gruva.

Gruva ble stengt av Arbeidstilsynet i en lengre periode etter disse alvorlige hendelsene. Den ble åpnet igjen i januar i fjor.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Medpolitikere reagerer på soloutspill

Høyre, Venstre og MDG reagerer på at lokalstyreleder Arild Olsen ikke snakket på vegne av lokalstyret under torsdagens høring om Svalbardmeldingen.

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Utforkjøring ved Nybyen

En bil endte fredag morgen i grøfta mellom skolen og Nybyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!