Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Gruvearbeider fikk rygg- og hodeskader

Bergmester Peter Brugmans gjør notater i gruva i Barentsburg etter ulykka i april 2013, hvor en ukrainsk mann i 30-årene omkom. FOTO: Arild Lyssand/Sysselmannen

Gruvearbeider fikk rygg- og hodeskader

En mann er alvorlig skadet etter ei gruveulykke i Barentsburg.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.02.2015 kl 11:37

Sysselmannen fikk melding om hendelsen klokka kvart over fire natt til onsdag. Helikopter ble sendt til stedet, og den skadde ble fraktet til sykehuset i Longyearbyen. Den skadde mannen ble onsdag fraktet videre til Universitetssykehuset i Nord-Norge i Tromsø.

– Den skadde er en ukrainsk mann i 40-årene. Han har pådratt seg ryggskader, mulige lammelser i beina, og noen hodeskader, sier sysselmannsførstebetjent Arve Johnsen.

Pressevakt Marit Einejord ved Universitetssykehuset i Nord-Norge opplyser torsdag formiddag at mannens tilstand er alvorlig, men stabil.

Sysselmann Odd Olsen Ingerø opplyste onsdag til NRK at det ikke var snakk om noen blokkfallulykke. Mannen skal ha kommet i klem ved et transportbånd under arbeid med ei oppfaring i gruva.

Omstendighetene rundt ulykka utover dette er fortsatt uklare. Arbeidstilsynet, Bergmesteren på Svalbard og folk fra Sysselmannen skal til Barentsburg torsdag for å starte arbeidet med å etterforske ulykken.

I 2013 omkom to personer i to ulike arbeidsulykker i gruva i Barentsburg. En tredje måtte amputere en fot, etter å ha kommet i klem inne i gruva.

Gruva ble stengt av Arbeidstilsynet i en lengre periode etter disse alvorlige hendelsene. Den ble åpnet igjen i januar i fjor.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Bolig-krise

Statsbygg mangler boliger til kritisk Svalbard-personell.

Bursdagsfest på Lompen

Arctica fyller 20 år og feirer med ballonger og kake.

Jobber for løsninger

61 leiligheter og hybler er fremdeles evakuert etter skredet tirsdag. Lokalstyret jobber nå med å finne ut hvor folk skal bo, dersom fraflyttingen blir permanent.

 
Husrekke kan bli ekstra sikring

De 13 boenhetene som fremdeles er evakuert, kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!