Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Gruve 7 stengt for turister

 

Gruve 7 stengt for turister

Fredag ble det oppdaget et sig på noen millimeter i hovedstullen i Gruve 7. Gruva er derfor stengt for all turisttrafikk i to uker framover.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Vi har fått en indikasjon på at det er bevegelse i hengen, etter at vi oppdaget et sig på et par-tre millimeter rundt 900 meter inn i hovedstullen. Det er ikke mye, men det er to-tre millimeter for mye, sier gruvesjef i Gruve 7, Atle Brekken.
Derfor har han stanset all trafikk inn i gruva, som nå skal boltes opp og sikres.

Ikke farlig
– Vi skal få over en bolterigg fra Svea. Vi kommer i gang med sikringsarbeidet mandag. Vi ser ikke på situasjonen som farlig, men vil ikke slippe folk inn. Vi prøver å forebygge et problem som vil komme hvis vi ikke gjør noe, sier Brekken.
Steve Daldorff Torgersen, som driver selskapet Svalbard Explorer, har daglige turer med turister i gruva. Han innstiller alle sine gruveturer de neste to ukene og håper å være i gang igjen mandag 14. april.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!