Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Gruve 7 stengt for turister

 

Gruve 7 stengt for turister

Fredag ble det oppdaget et sig på noen millimeter i hovedstullen i Gruve 7. Gruva er derfor stengt for all turisttrafikk i to uker framover.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Vi har fått en indikasjon på at det er bevegelse i hengen, etter at vi oppdaget et sig på et par-tre millimeter rundt 900 meter inn i hovedstullen. Det er ikke mye, men det er to-tre millimeter for mye, sier gruvesjef i Gruve 7, Atle Brekken.
Derfor har han stanset all trafikk inn i gruva, som nå skal boltes opp og sikres.

Ikke farlig
– Vi skal få over en bolterigg fra Svea. Vi kommer i gang med sikringsarbeidet mandag. Vi ser ikke på situasjonen som farlig, men vil ikke slippe folk inn. Vi prøver å forebygge et problem som vil komme hvis vi ikke gjør noe, sier Brekken.
Steve Daldorff Torgersen, som driver selskapet Svalbard Explorer, har daglige turer med turister i gruva. Han innstiller alle sine gruveturer de neste to ukene og håper å være i gang igjen mandag 14. april.

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!