Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Grenseløs giverglede

Auksjonen på Polarhotellet innbrakte flere hundre tusen kroner til tv-aksjonen. Petter Braaten fikk opp budene med hvalrosstanna som han brukte som auksjonsklubbe. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Grenseløs giverglede

Til årets tv-aksjon har Svalbard hittil gitt 614 kroner i gjennomsnitt for hver innbygger.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Årets tv-aksjon, som går til Blå Kors, har hittil fått inn drøyt 190 millioner kroner. Over én million av dem kommer fra Svalbard, noe som gjør Svalbard til den mest gavmilde kommunen i landet. Utsira kommer på andre plass, med 304,77 kroner per innbygger.

Maleri til 100.000
Før den tradisjonelle auksjonen på Polarhotellet søndag kveld var det kommet inn nærmere en halv million kroner i Longyearbyen. Auksjonen bidro med ytterligere flere hundre tusen kroner. Størst var bidraget fra Store Norske, som kjøpte et maleri til 100.000 kroner.

Les også:
Vant aksjonskonkurransen

Les mer om tv-aksjonen her!

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!