Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Greenpeace tatt for smugling

Greenpeace fikk en bot på 20.000 kroner etter at tollerne i Tromsø fant 1.250 bokser øl for mye i båten «Arctic Sunrise». Skipet forlot Kapp Amsterdam og Svea mandag i forrige uke. FOTO: Birger Amundsen

Greenpeace tatt for smugling

Tollerne i Tromsø fant 1.250 bokser øl for mye i Greenpeace-fartøyet «Arctic Sunrise» da skipet var i ferd med å forlate Tromsø.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.10.2009 kl 13:09

– Vi hadde en rutinemessig kontroll av skipet og fant at det var 627 liter øl for mye om bord i forhold til det som var deklarert, sier regiondirektør Atle Joakimsen ved Tollregion Nord-Norge i Tromsø.

Ifølge Joakimsen ble saken anmeldt til politiet, som utstedte et forelegg på 20.000 kroner, som ble betalt på stedet.

Pinlig

«Arctic Sunrise» var i ferd med å forlate Tromsø forrige torsdag og gå videre sørover til Amsterdam, etter aksjonen på Store Norske utskipingsanlegg på Kapp Amsterdam, da tollerne gikk til aksjon.

– Det var pinlig og veldig irriterende etter et fire måneder langt tokt til Grønland og Svalbard. Mannskapet mente det var 50 kasser øl om bord, men så viste det seg å være 120, sier Truls Gulowsen, leder av Greenpeace i Norge.

Gulowsen sier videre at ølet hørte til mannskapets egen bar, og at det hele skyldes dårlig telling. Mannskapet måtte selv dekke boten.

Ser alvorlig på saken

Tolldirektør Atle Joakimsen sier at det er internasjonale regler som gjelder, og at utenlandske fartøy som anløper norsk havn skal avgi tolldeklarasjon på hva som finnes om bord av alkoholholdige drikkevarer. Joakimsen sier videre at tollvesenet ser alvorlig på saken når det gjelder såpass store mengder.

– Hvis de kun oppgir en liten del og har flere hundre liter øl i tillegg om bord, gir det muligheten for å ta dette i land og omsette det, sier han.

Truls Gulowsen sier at ølet ikke er kjøpt på Svalbard, men har vært om bord under hele det fire måneder lange toktet.

Greenpeaceaksjon i Svea

Beordrer Greenpeace fjernet

Aktivistene må fjerne seg

Aktivistene har ikke fjernet seg

Greenpeace pakker sammen

Tapte 20.000 på Greenpeace-aksjon


Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!