Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Godkjent økobedrift

 

Godkjent økobedrift

Svalbard Villmarkssenter har fått tittelen «Godkjent Norsk Økoturisme» som en av de fem første reiselivsbedriftene i landet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Det er Stiftelsen Grønt i Praksis (GRIP), som har godkjent Svalbard Villmarkssenter og fire andre bedrifter som økobedrifter.
Økoturismekonseptet er et helhetlig konsept med forkus på å tilby minneverdige opplevelser og være en god økoturismeaktør for gjester, miljø og lokalbefolkning.

Pilotbedrift
Svalbard Villmarkssenter tilbyr gjestene turer med hundespann, fotturer og bespisning med foredrag fra Svalbard. De har drevet med økoturisme siden 90-tallet, og har ifølge GRIP vært en av pilotbedriftene i arbeidet med kriteriene for norsk økoturisme.

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!