Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Gode prognoser for Ap

Forhåndsstemmene er telt opp, men fortsatt gjenstår alle stemmene som er levert inn i valglokalene. Her åpner Thor Bendiksen en av urnene. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Gode prognoser for Ap

Arbeiderpartiet har fått nær halvparten av alle forhåndsstemmene i årets lokalstyrevalg. Partiet ligger dermed soleklart best an før alle stemmene er telt opp.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Resultatet etter at forhåndsstemmene er telt opp viser at Arbeiderpartiet har fått 49,1 prosent av stemmene. Mye tyder dermed på at sittende lokalstyreleder Kjell Mork fortsetter som lokalstyreleder i neste fireårsperiode, som Arbeiderpartiets førstekandidat. Mork selv er likevel nøktern, siden det foreløpig bare er resultatet av forhåndsstemmene som er klart.
– Dette er glimrende, men det er bare starten. Det er fortsatt mange stemmer som skal telles opp, sier han.

Alle er representert
174 personer har forhåndsstemt, noe som er drøyt 11 prosent av de 1.563 stemmeberettigede i Longyearbyen. Tverrpolitisk fellesliste har en foreløpig oppslutning på 21,4 prosent, Høyre har fått 19,7 prosent, Fremskrittspartiet 6,4 prosent og Svalbardlista 3,5 prosent av forhåndsstemmene. Det ble levert inn én blank stemme.

Dårlig oppslutning
Også i år er valgoppslutningen heller laber. Bare til sammen 637 personer har avgitt stemme, noe som utgjør 40,8 prosent av de stemmeberettigede.
– Det er bare å beklage at ikke flere har stemt, sier Mork.
For fire år siden var valgoppslutningen på 41,1 prosent.
Valgstyret håper å ha hele valgresultatet klart før klokken 22.

Les også:
Opptellingen er i gang

Siste nytt i Nyheter

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!