Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Gode forhold i Longyearbyen

Resepsjonist Wendy Njøs Berg var en av de ansatte som ble intervjuet da LO-patruljen var innom onsdag morgen. Audun Christoffersen (t.h.) stilte spørsmål, mens Vilhelm Torsvik noterte. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Gode forhold i Longyearbyen

De fleste bedriftene i Longyearbyen har orden på arbeidsforholdene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Alle som vet at de har rent mel i posen er veldig imøtekommende. Det er morsomt at vi blir så godt mottatt i de aller fleste tilfellene, sier tillitsvalgt i elektrikerfirmaet J M Hansen, Vilhelm Torsvik.
Sammen med faglig ungdomssekretær i LO i Tromsø, Audun Christoffersen, har han denne uka vært på besøk hos bedrifter i Longyearbyen for å sjekke arbeidsforholdene. Til sammen ni personer fra LO, Longyearbyen Arbeiderforening og lokale tillitsvalgte har vært i sving.

Må ha kontrakt
I løpet av uka har de vært innom 52 bedrifter. Gjennom besøkene ble det avdekket at fire av bedriftene bryter arbeidsmiljøloven, ved at de ansatte ikke har arbeidskontrakt.
– Arbeiderforeningen i Longyearbyen vil følge opp disse sakene. Selv om vi er løsningsorientert er det ikke alltid vi klarer å få til noen løsning der og da. Men det er ingen av sakene som er grove, sier Christoffersen.
Arbeiderforeningen vil også vurdere om de skal melde fra til Arbeidstilsynet om forholdene.

Bedre enn sist
Christoffersen er ellers veldig fornøyd med resultatet av bedriftsbesøkene. Situasjonen er blitt mye bedre siden forrige vinterpatrulje, i 2006. Da ble 38 bedrifter besøkt, og åtte fulgt opp på grunn av manglende arbeidskontrakter.
– Vi ser en forbedring og er utrolig fornøyd med det. Den generelle tilbakemeldingen vi får er at folk har det bra i Longyearbyen og at de trives, sier Christoffersen.
Han synes det er positivt at folk er så glade for å få besøk av LO-patruljen, og at mange har spørsmål og setter pris på at noen bryr seg om hvordan de har det på jobb.

Siste nytt i Nyheter

Bolig-krise

Statsbygg mangler boliger til kritisk Svalbard-personell.

Bursdagsfest på Lompen

Arctica fyller 20 år og feirer med ballonger og kake.

Jobber for løsninger

61 leiligheter og hybler er fremdeles evakuert etter skredet tirsdag. Lokalstyret jobber nå med å finne ut hvor folk skal bo, dersom fraflyttingen blir permanent.

 
Husrekke kan bli ekstra sikring

De 13 boenhetene som fremdeles er evakuert, kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!