Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Gode forhold i Longyearbyen

Resepsjonist Wendy Njøs Berg var en av de ansatte som ble intervjuet da LO-patruljen var innom onsdag morgen. Audun Christoffersen (t.h.) stilte spørsmål, mens Vilhelm Torsvik noterte. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Gode forhold i Longyearbyen

De fleste bedriftene i Longyearbyen har orden på arbeidsforholdene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Alle som vet at de har rent mel i posen er veldig imøtekommende. Det er morsomt at vi blir så godt mottatt i de aller fleste tilfellene, sier tillitsvalgt i elektrikerfirmaet J M Hansen, Vilhelm Torsvik.
Sammen med faglig ungdomssekretær i LO i Tromsø, Audun Christoffersen, har han denne uka vært på besøk hos bedrifter i Longyearbyen for å sjekke arbeidsforholdene. Til sammen ni personer fra LO, Longyearbyen Arbeiderforening og lokale tillitsvalgte har vært i sving.

Må ha kontrakt
I løpet av uka har de vært innom 52 bedrifter. Gjennom besøkene ble det avdekket at fire av bedriftene bryter arbeidsmiljøloven, ved at de ansatte ikke har arbeidskontrakt.
– Arbeiderforeningen i Longyearbyen vil følge opp disse sakene. Selv om vi er løsningsorientert er det ikke alltid vi klarer å få til noen løsning der og da. Men det er ingen av sakene som er grove, sier Christoffersen.
Arbeiderforeningen vil også vurdere om de skal melde fra til Arbeidstilsynet om forholdene.

Bedre enn sist
Christoffersen er ellers veldig fornøyd med resultatet av bedriftsbesøkene. Situasjonen er blitt mye bedre siden forrige vinterpatrulje, i 2006. Da ble 38 bedrifter besøkt, og åtte fulgt opp på grunn av manglende arbeidskontrakter.
– Vi ser en forbedring og er utrolig fornøyd med det. Den generelle tilbakemeldingen vi får er at folk har det bra i Longyearbyen og at de trives, sier Christoffersen.
Han synes det er positivt at folk er så glade for å få besøk av LO-patruljen, og at mange har spørsmål og setter pris på at noen bryr seg om hvordan de har det på jobb.

Siste nytt i Nyheter

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Kansellerte på nytt

Torsdag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Torsdagens ekstrafly ble kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!