Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

God respons på familieforskning

FORNØYDE: An-Magritt Jensen (t.v.), Birgitte Kaggerud, Kari Moxnes og Kjersti Brandth er glade for responsen de har fått hittil. FOTO: Karine Nigar Aarskog

God respons på familieforskning

Sosiologene som skal forske på familiesamfunnet i Longyearbyen har fått mye respons på sitt forskningsprosjekt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Etter at Svalbardposten skrev om forskningsprosjektet for to uker siden, er det flere som har tatt kontakt med forskerne.
– Vi har fått noen henvendelser om ulike studier som har vært gjort tidligere på nesten samme felt. I tillegg har vi kommet i kontakt med folk som har lang fartstid på Svalbard, sier professor An-Magritt Jensen fra Institutt for sosiologi ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU).

Ut til skoleelevene
Mandag kom hun til Svalbard sammen med professor Kari Moxnes fra samme institutt og de to mastergradstudentene Kjersti Brandth og Birgitte Kaggerud. Denne uka har de blant annet besøkt Longyearbyen skole og ISS.
– Vi skal forsøke å henvende oss til foreldre, og derfor går vi ut til skoleklassene og forteller om prosjektet og deler ut informasjon som elevene kan ta med hjem. Vi kaprer ikke folk på gata, sier Jensen.
I tillegg til å besøke institusjoner i Longyearbyen, skal forskerne til Svea i neste uke for å intervjue gruvearbeidere.

Noen er skeptiske
Jensen mener det er slående at det er gjort så lite forskning på familiesamfunnet på Svalbard tidligere.
– Det som er så spesielt er at alle som bor her må ha kontakt med resten av familien over lange avstander. Her oppe er det en livsbetingelse, sier hun.
Hun sier de ønsker kontakt med både norske og thailandske familier, men at det til nå har vært vanskelig å komme inn på thaibefolkningen.
– Jeg har oppfattet det som at de er skeptiske, noe som er naturlig, siden de ikke vet hva vi vil. Men vi ønsker å snakke med noen fra Thailand fordi de utgjør en økende del av familielivet her. Alt vi skriver blir anonymisert og skal ikke kunne gjenkjennes, sier hun.
Hun er likevel optimistisk til at de vil få god respons på prosjektet og håper folk vil fortsette å ta kontakt.

Siste nytt i Nyheter

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

92 husstander evakuert

Longyearbyen lokalstyre forbereder seg på at det kan bli flere.

Feilvurderte skredfaren

NVE klarte ikke å varsle om at bebyggelsen var truet, derfor ble ingen evakuert før skredet gikk litt før klokken 12 i dag.

 
Skredet er gjennomsøkt

Sysselmannen melder på sine nettsider at skredområdet nå er gjennomsøkt og at ingen er savnet. Politiet er fremdeles på stedet ved Vei 228. Se bilder fra skredområdet her.

Hørte rop om hjelp, og fikk barn løftet opp i hendene

– Jeg er helt skjelven, sier Ingeborg Snekvik (33) etter dagens snøskred i Longyearbyen.

Evakuerte ikke før skredet

Sysselmann Kjerstin Askholt sier at det har blitt foretatt en vurdering av skredfaren.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!