Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

God, gammeldags

 

God, gammeldags

En gang var hun den yndige Barbara på tv og kjæreste med klumsen Egil. Nå holder hun til i Næringsbygget sammen med Alf og gjengen hans.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Mari Tefre innrømmer det, at hun egentlig er en meget gammeldags dame. Det har noe med hennes tilknytning til Telemark å gjøre, til norsk bondetradisjon og gleden over gamle ting.
– Jeg har et lidenskapelig forhold til alt gammelt og får hjertebank bare jeg kommer nær gamle ting. Bruksting, klær, redskaper, sølvtøy. Alt, sier hun med blanke øyne og et lurt smil. Hun har det med å se lur ut. Smilet ligger der hele tiden – på lur.
Samtidig som hun elsker alt gammelt hater hun moderne tøv som «nettverksbygging» og annet tant og fjas byfolk ofte er så opptatt av.
– Bare folk som ikke kjenner hverandre spesielt godt samles, så er det snakk om nettverksbygging. Jeg hater det.
– Generell jalla, altså?
– Ja, det er for mye jalla, rett og slett.
Mari er utdannet journalist fra høyskolen i Volda og har arbeidet i mange år i NRK. Og det var der hun fikk utfolde seg som Barbara i den populære ungdomsserien «Egil og Barbara» sammen med Sigurd Sollien.
– Ungdom lærte om følelser og forelskelse. Serien handlet om kjærlighet, egentlig. Om hvordan bli sammen.
– Hvordan, da?
Mari ler og kremter.
– Man må jo vise følelsene sine, og så er det litt strategi og litt taktikk. Og det endte jo med at Egil og Barbara ble gift. Så egentlig er jeg vel gift, da. Ja, ja …
Hun kom til Longyearbyen høsten 2003, og er ansatt som ungdomskonsulent i Lokalstyret. I Kultur- og fritidsforetaket der telemarkingen Alf Seltveit er sjef.
– Etter sju år i NRK ville jeg gjøre noe annet og tok et års permisjon. Men så tenkte jeg at det er kort tid, og at halvannet år er bedre.
I fjor høst sto hun foran valget om å vende nesen sørover, eller å si opp jobben i NRK.
– Det er kombinasjonen av dette lille stedet og naturen som fascinerer meg, og som gjør at jeg vil være her. Å, det var en innmari vanskelig avgjørelse, fordi det å jobbe i NRK er en livsstil.
Mari Tefre er oslojente, født og oppvokst på Nordstrand. Noe med Longyearbyen minner henne om hjemstedet. Resten av henne hører til Telemark.
Mari holder stilen og er ikke av typen jente som til enhver tid ser ut til å være på vei ut i bushen. Hun er pen i manufakturen og har nette sko. Bakglatte, men nette.
– Jeg liker å skille mellom hverdag og fest. Hm, nei, det blir feil. Hm …
Farvannet er urent og Mari er redd for å rote seg inn på grunna. Hun avrunder det hele med et bestemt «glem det».
Mari bor nederst i byen, i 236, med utsikt til Hiorthfjellet, utover Adventfjorden og innover Adventdalen.
– Det som er så fint med å bo her er at man er i en forelskelsesrus hele tida.

Siste nytt i Nyheter

Husrekke kan bli ekstra sikring

De tretten boenhetene som fremdeles er evakuert kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

 
Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

Informasjonsmøte i kveld

Det blir informasjonsmøte for alle i kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!