Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Glimter til med gule flagg hver kampdag

Tommy Anderssen er fotballfrelst, og litt overtroisk. Han flagger med vimplene til Bodø/Glimt hver gang laget spiller, og tror det har positiv innvirkning på resultatene til nordlandsklubben. FOTO: Christopher Engås

Glimter til med gule flagg hver kampdag

Maler Anderssen er lidenskapelig opptatt av fotballaget i hjembyen Bodø.

Tekst:

Publisert:

– Jeg har mine første minner fra Aspmyra på slutten av 70-tallet. Min far var også lidenskapelig tilhenger av Bodø/Glimt, sier Tommy Anderssen, og fortsetter.

– Jeg husker alt fra da av. Nedrykket i 1981 var jo den store tragedien, og vi var langt nede lenge. Men jeg var likevel på alle kampene, som var mot Mo IL og andre middelmådigheter.Glimt-inspirerrt

De som følger ekstra godt med i nærmiljøet har oppdaget at det enkelte dager henger fire store Bodø/Glimt-flagg fra husveggen til Maler Anderssen i Longyearbyen. Dagene er ikke tilfeldig valgt.

– Når Glimt spiller, henger jeg opp flaggene tidlig på dagen, og tar dem ned igjen på kvelden, sier Tommy.

– Hvorfor markerer du det her på Svalbard?

– Jeg synes det er litt morsomt. Alle her oppe kommer jo fra et sted, og dette markerer at jeg er bodøgutt. Samtidig viser det støtte til klubben i mitt hjerte.

Rødt på hytta

Anderssen medgir at fargen på firmaets nye bygg i byen ikke er tilfeldig valgt.

– Nei, gult er jo fargen til Glimt. Men for å få male det gult måtte jeg gå noen runder med fargekonsulentene som bestemmer slikt i Longyearbyen. Hadde det vært helt opp til meg skulle gulfargen vært litt lysere, altså mer likt Glimt sin farge. Men vi kom til slutt fram til et kompromiss, ler han.

For Anderssen har høsten spesielt mange flaggdager. På hytta henges et rødt Manchester United-flagg hver dag hans engelske favorittlag spiller.

– Det blir mye flagg-styr. Jeg er i grunn glad når den norske fotballsesongen er over. Da må jeg bare flagge på hytta.

«Leder» over RBK

Tommy Andersen er så pliktoppfyllende når det gjelder flagging på kampdager, at han sørger for at det blir gjort selv om han selv ikke er til stede.

– Jeg har en hyggelig ansatt som fulgte opp og satte opp flaggene på kampdager da jeg var på ferie i sommer. Han er attpåtil Rosenborg-supporter, så det var veldig snilt gjort.

– Blir det mye fotball-prat i lunsjpausene?

– Å ja, helt klart.

– Rosenborg (RBK) leder serien klart, mens Bodø Glimt er på åttendeplass. Blir det ikke litt ekkelt å ha en RBK-fan i arbeidsstokken da?

– Neida. Jeg leder på innbyrdes oppgjør. Glimt slo RBK på Aspmyra. He he…

Mange tilbud

Tommy Anderssen fikk flaggene tilsendt fra tidligere Glimt-stjerne Runar Berg. Favorittklubben synes det er stor stas å ha en så synlig plass i verdens nordligste samfunn. Nå er flaggingen helt nødvendig, ifølge Tommy.

– Da jeg hengte ut flaggene første gang, vant vi sju kamper på rad. Ingen skal si at det ikke har effekt. He he…

Når Svalbardposten besøker Tommy, skal Bodø Glimt møte Vålerenga på Aspmyra.

– Hva tipper du resultatet blir?

– Jeg har tro på 3-1 til Glimt.

Men der tok Tommy feil. Favorittlaget klarte bare uavgjort 1-1 mot laget fra Oslo øst, til tross for ivrig flagging i Arktis

Nøkkelord

Se bildet større

Da Anderssen ringte markedssjefen i Bodø Glimt, fikk han sporenstreks fire store vimpler i posten. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Den gule fargen på Maler Anderssens nye bygg er såvisst ikke tilfeldig valgt. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

 
92 husstander evakuert

Longyearbyen lokalstyre forbereder seg på at det kan bli flere.

Feilvurderte skredfaren

NVE klarte ikke å varsle om at bebyggelsen var truet, derfor ble ingen evakuert før skredet gikk litt før klokken 12 i dag.

Skredet er gjennomsøkt

Sysselmannen melder på sine nettsider at skredområdet nå er gjennomsøkt og at ingen er savnet. Politiet er fremdeles på stedet ved Vei 228. Se bilder fra skredområdet her.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!