Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) er ansatt som ny administrasjonssjef i Longyearbyen lokalstyre. Hun kommer fra stilling som rådmann i Bardu kommune. FOTO: Privat

Gleder seg til toppjobben

Longyearbyen lokalstyres nye administrasjonssjef kommer fra stillingen som rådmann i Bardu kommune.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.09.2016 kl 08:18

– Jeg gleder meg veldig. Dette blir spennende, sier Longyearbyen lokalstyres nye administrasjonssjef Hege Walør Fagertun.

50-åringen vant fram blant 48 søkere til toppstillingen, og skal begynne i jobben 1. februar.

Hege Walør Fagertun kommer fra stillingen som rådmann i Bardu kommune. Tidligere hadde hun samme stilling i nabokommunen Salangen, hvor hun også bor. Hennes formelle utdannelse er innenfor offentlig administrasjon og politikk, som nå heter statsvitenskap.

– Hvilket forhold har du til Svalbard?

– Jeg har vært på Svalbard i ulike sammenhenger opp gjennom årene. Mannen min hadde for en del år tilbake ansvaret for et kvalitetsprosjekt i Posten som involverte Nord-Norge og Svalbard. Vi har hatt en dragning mot øysamfunnet i mange år, sier hun.

Walør Fagertun vurderte å søke på den samme stillingen sist den var ledig, men da passet det ikke fordi hennes yngste sønn akkurat hadde begynt på skolen. Nå er minstemann blitt ti år, og det blir lettere å skifte omgivelser. Familien har også to sønner på 17 og 20 år.

Fra sitt bosted i indre Troms er Walør Fagertun vant til harde vintre, men hun tror likevel overgangen til Svalbard blir merkbar.

– Jeg er spent på mørketiden som jeg tror er noe annerledes. Men ellers er hele familien interessert i natur og vi gleder oss til å få oppleve Svalbard, sier hun.

– Jeg ser også fram til en god dialog med alle de jeg skal jobbe med i lokalstyret, legger Hege Walør Fagertun til.

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!