Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) er ansatt som ny administrasjonssjef i Longyearbyen lokalstyre. Hun kommer fra stilling som rådmann i Bardu kommune. FOTO: Privat

Gleder seg til toppjobben

Longyearbyen lokalstyres nye administrasjonssjef kommer fra stillingen som rådmann i Bardu kommune.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.09.2016 kl 08:18

– Jeg gleder meg veldig. Dette blir spennende, sier Longyearbyen lokalstyres nye administrasjonssjef Hege Walør Fagertun.

50-åringen vant fram blant 48 søkere til toppstillingen, og skal begynne i jobben 1. februar.

Hege Walør Fagertun kommer fra stillingen som rådmann i Bardu kommune. Tidligere hadde hun samme stilling i nabokommunen Salangen, hvor hun også bor. Hennes formelle utdannelse er innenfor offentlig administrasjon og politikk, som nå heter statsvitenskap.

– Hvilket forhold har du til Svalbard?

– Jeg har vært på Svalbard i ulike sammenhenger opp gjennom årene. Mannen min hadde for en del år tilbake ansvaret for et kvalitetsprosjekt i Posten som involverte Nord-Norge og Svalbard. Vi har hatt en dragning mot øysamfunnet i mange år, sier hun.

Walør Fagertun vurderte å søke på den samme stillingen sist den var ledig, men da passet det ikke fordi hennes yngste sønn akkurat hadde begynt på skolen. Nå er minstemann blitt ti år, og det blir lettere å skifte omgivelser. Familien har også to sønner på 17 og 20 år.

Fra sitt bosted i indre Troms er Walør Fagertun vant til harde vintre, men hun tror likevel overgangen til Svalbard blir merkbar.

– Jeg er spent på mørketiden som jeg tror er noe annerledes. Men ellers er hele familien interessert i natur og vi gleder oss til å få oppleve Svalbard, sier hun.

– Jeg ser også fram til en god dialog med alle de jeg skal jobbe med i lokalstyret, legger Hege Walør Fagertun til.

Siste nytt i Nyheter

Vil utrede strømkabel

I dag var det åpen høring om Svalbardmeldingen i Utenriks- og forsvarskomiteen i Stortinget.

Høring på Stortinget

Svalbardsamfunnet gir Stortinget tilbakemeldinger på Svalbardmeldingen.

Får syv millioner

En uke før statsbudsjettet legges fram den 6. oktober kommer justis og beredskapsminister Anders Anundsen med en hyggelig lekkasje.

Svalbard i grønt selskap

Svalbard er nominert på listen «Top 100 Green Destinations», en samling av de 100 beste, grønne destinasjonene i verden.

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!