Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) er ansatt som ny administrasjonssjef i Longyearbyen lokalstyre. Hun kommer fra stilling som rådmann i Bardu kommune. FOTO: Privat

Gleder seg til toppjobben

Longyearbyen lokalstyres nye administrasjonssjef kommer fra stillingen som rådmann i Bardu kommune.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.09.2016 kl 08:18

– Jeg gleder meg veldig. Dette blir spennende, sier Longyearbyen lokalstyres nye administrasjonssjef Hege Walør Fagertun.

50-åringen vant fram blant 48 søkere til toppstillingen, og skal begynne i jobben 1. februar.

Hege Walør Fagertun kommer fra stillingen som rådmann i Bardu kommune. Tidligere hadde hun samme stilling i nabokommunen Salangen, hvor hun også bor. Hennes formelle utdannelse er innenfor offentlig administrasjon og politikk, som nå heter statsvitenskap.

– Hvilket forhold har du til Svalbard?

– Jeg har vært på Svalbard i ulike sammenhenger opp gjennom årene. Mannen min hadde for en del år tilbake ansvaret for et kvalitetsprosjekt i Posten som involverte Nord-Norge og Svalbard. Vi har hatt en dragning mot øysamfunnet i mange år, sier hun.

Walør Fagertun vurderte å søke på den samme stillingen sist den var ledig, men da passet det ikke fordi hennes yngste sønn akkurat hadde begynt på skolen. Nå er minstemann blitt ti år, og det blir lettere å skifte omgivelser. Familien har også to sønner på 17 og 20 år.

Fra sitt bosted i indre Troms er Walør Fagertun vant til harde vintre, men hun tror likevel overgangen til Svalbard blir merkbar.

– Jeg er spent på mørketiden som jeg tror er noe annerledes. Men ellers er hele familien interessert i natur og vi gleder oss til å få oppleve Svalbard, sier hun.

– Jeg ser også fram til en god dialog med alle de jeg skal jobbe med i lokalstyret, legger Hege Walør Fagertun til.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!