Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Glatt rullebane ga skråstopp

Dette SAS-flyet havnet på tvers under siste del av landingen. Ettermiddagsflyet til Tromsø er i dag innstilt. FOTO: Anders Fjellestad

Glatt rullebane ga skråstopp

En glatt flekk på rullebanen førte til at ruteflyet fra Tromsø avsluttet landingen på tvers. Flyet til Tromsø i dag er innstilt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.11.2011 kl 19:43

Hendelsen skjedde da SAS-flyet fra Tromsø landet på Svalbard lufthavn rett etter klokken 14 i ettermiddag.

- Ikke dramatisk

SAS-flyet med 120 passasjerer om bord landet som normalt på rullebanen og startet oppbremsingen. Mot enden av rullebanen traff flyet på et glatt område. Det førte til at flyet begynte å skli og avsluttet landingen delvis på tvers. 

– Dette er absolutt ikke dramatisk, men likevel hører slike hendelser med blant sjeldenhetene, sier Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS.

Ingen av passasjerene ble skadet i hendelsen.

Glatt flekk

Det er mildvær og kraftig sidevind som skaper vanskelige forhold. Det gjør at forholdene på rullebanen kan endre seg på kort tid.

– Det var middels god bremseeffekt på rullebanen, men den sterke sidevinden gjorde at flyet kom på tvers, sier lufthavnsjef Morten Ulsnes.

Flyet skal ha fått bremset kraftig opp før det endte sidelengs, men farten skal likevel ha vært høyere enn vanlig taksefart. Selve landingen skal ha vært hard. 

Forsinket

Lufthavnmannskapet fjernet i ettermiddag gammel sand og strødde rullebanen på nytt. Til slutt ble ettermiddagsflyet til Tromsø innstilt.  

Lufthavnsjefen har selv snakket med flypersonalet og noen av passasjerene.

– De tok hendelsen med fatning, men mannskapet ønsker bedre forhold når flyet skal lette, sier Ulsnes.

 

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!