Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Gladnyhet for byens firbente

Her får åtte år gamle Rafat tannlegebehandling av Ragnhild Mehli (t.v.) og Astrid Vaag Vikaune på veterinærklinikken Svalbard Vet. Mehli er ansatt i et halvt års engasjement, og det betyr at klinikken kan holde åpent som normalt hele sommeren. FOTO: John Christian Nygaard

Gladnyhet for byens firbente

Denne sommeren har Svalbard Vet fått på plass en vikar. Det er gode nyheter for Longyearbyens firbente, samt eierne deres.

Tekst:

Publisert:

Veterinær Ragnhild Mehli er ansatt på et halvårs engasjement i Svalbard Vet. Det betyr at dyreklinikken vil ha åpent som normalt, hele sommeren.

– Virksomheten har blitt så travel at jeg ikke så på det som forsvarlig å skulle reise på ferie uten en slik løsning på plass, sier veterinær Astrid Vaag Vikaune.

Siden oppstarten som Longyearbyens eneste veterinær i 2013, har ferieavvikling vært en enorm utfordring.

– Det første året var det en sykepleier ved Longyearbyen sykehus som hadde bistått på klinikken som hjalp til under ferieavviklingen. Det andre året var det en veterinærsykepleier her på klinikken, sier Vaag Vikaune.

Det har i praksis betydd at man i perioder på sommeren har mistet tilgang på veterinær her på Svalbard.

Akuttpraksis med hund

Ragnhild Mehli var ferdigutdannet veterinær i 2011, og har jobbet som dyrlege de siste fem årene, med tilholdssted i Sandnessjøen på Helgeland.

– Jeg har i hovedsak jobbet med stordyr som ku og sau, men jeg har hatt mye akuttpraksis med hund, sier Mehli, og fortsetter:

– Så har jeg jobbet to år på rad med trekkhunder under Finnmarksløpet. Det tror jeg kommer godt med her, sier Mehli og smiler.

Dette er andre gang hun er på Svalbard, den første var i 2009, da hun jobbet med en studieoppgave om reinsdyr.

– Jeg tenkte allerede da at hit vil jeg tilbake en dag.

– God hjelp

Hundebestanden i Longyearbyen er nå på rundt 800 dyr, og et klart flertall av «pasientene» er dermed hunder.

De vanligste oppgavene er vaksinering, forebyggende behandling, tannpleie, fødsler og hunder som sliter med bitt og kuttskader. I tillegg dukker det opp en del saker som handler om akutt medisin.

– Jeg er veldig glad for å være her, og håper å kunne være til god hjelp for alle de firbente, sier Mehli.

Se bildet større

Rafat så ut til å trives hos veterinæren. Nå får hunder og andre dyr tilgang på veterinær hele sommeren. FOTO: John Christian Nygaard

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!