Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Gjør seg sett med julemarked

Damene inviterer til julemarked i Nybyen. Fra venstre: Barbara Fogden, Mona Hagebø, Tove Eide, Jenny Jonsson og Galina Shibkova. Foran: Eva Grøndal og Sølvi Lill Seljebotn. FOTO: Christopher Engås

Gjør seg sett med julemarked

Longyearbyen kunst- og håndtverkssenter aktualiserer Nybyen ved å holde julemarked også i år.

– Her kan folk få kjøpe unike julegaver som er produsert lokalt, kommer det fra den kunstneriske gjengen på senteret ved Galleriet i Nybyen.

Neste helg håper de å repetere fjorårssuksessen med julemarked fra sine kunstnerboder.

Aktualisere Nybyen

I fjor var det tidvis så fullt på julemarkedet at folk snudde i døra. Derfor skal damene holde åpent lenger i år. En stor del av grunnen til at kunst- og håndtverkssenteret arrangerer dette, bortsett fra å kunne selge sine produkter, er å aktualisere en del av byen folk flest ikke bruker så mye.

– Mange er ikke en gang klar over hva som finnes innenfor dørene her. Vi håper en slik hendelse kan bidra til at folk bruker galleriet og vårt senter også andre tider på året, sier Tove Eide.

Noe for enhver

Utenfor bygges en «skog» av juletrær som skal sette stemningen. Denne skal lyssettes og dekoreres med en haug med reflekser før markedet. Innenfor kan folk velge i mange typer tøy, ullprodukter, glass, smykker, metallkunst, krus, rammer, og historiske og bilder fra nåtiden – for å nevne noe.

– Og så blir det noe for barna mens messa pågår. Det blir verksted hvor de kan klippe og lime, og leke seg, sier gjengen.

I fjor var tiltaket for barna spesielt populært blant byens pappaer. De satt og klipte og limte sammen med de håpefulle, mens mamma gikk rundt og så på assortementet i bodene.

Det blir også tilgang på galleriet, og en liten kafé som folk kan kose seg i.

Den tradisjonelle julemessa holdes i Kulturhuset i morgen og søndag.

Nøkkelord

Se bildet større

For å sette stemningen, har kunst- og håndtverkssenteret satt opp verdens nordligste «skog». FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Varene produseres av lokale hender hele året gjennom. På julemarkedet kan folk kjøpe den unike julegaven. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!