Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Gjør seg sett med julemarked

Damene inviterer til julemarked i Nybyen. Fra venstre: Barbara Fogden, Mona Hagebø, Tove Eide, Jenny Jonsson og Galina Shibkova. Foran: Eva Grøndal og Sølvi Lill Seljebotn. FOTO: Christopher Engås

Gjør seg sett med julemarked

Longyearbyen kunst- og håndtverkssenter aktualiserer Nybyen ved å holde julemarked også i år.

Tekst:

Publisert:

– Her kan folk få kjøpe unike julegaver som er produsert lokalt, kommer det fra den kunstneriske gjengen på senteret ved Galleriet i Nybyen.

Neste helg håper de å repetere fjorårssuksessen med julemarked fra sine kunstnerboder.

Aktualisere Nybyen

I fjor var det tidvis så fullt på julemarkedet at folk snudde i døra. Derfor skal damene holde åpent lenger i år. En stor del av grunnen til at kunst- og håndtverkssenteret arrangerer dette, bortsett fra å kunne selge sine produkter, er å aktualisere en del av byen folk flest ikke bruker så mye.

– Mange er ikke en gang klar over hva som finnes innenfor dørene her. Vi håper en slik hendelse kan bidra til at folk bruker galleriet og vårt senter også andre tider på året, sier Tove Eide.

Noe for enhver

Utenfor bygges en «skog» av juletrær som skal sette stemningen. Denne skal lyssettes og dekoreres med en haug med reflekser før markedet. Innenfor kan folk velge i mange typer tøy, ullprodukter, glass, smykker, metallkunst, krus, rammer, og historiske og bilder fra nåtiden – for å nevne noe.

– Og så blir det noe for barna mens messa pågår. Det blir verksted hvor de kan klippe og lime, og leke seg, sier gjengen.

I fjor var tiltaket for barna spesielt populært blant byens pappaer. De satt og klipte og limte sammen med de håpefulle, mens mamma gikk rundt og så på assortementet i bodene.

Det blir også tilgang på galleriet, og en liten kafé som folk kan kose seg i.

Den tradisjonelle julemessa holdes i Kulturhuset i morgen og søndag.

Nøkkelord

Se bildet større

For å sette stemningen, har kunst- og håndtverkssenteret satt opp verdens nordligste «skog». FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Varene produseres av lokale hender hele året gjennom. På julemarkedet kan folk kjøpe den unike julegaven. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!