Heder til Svalbardposten

- Gjett om vi er glade

Det ble andreplass for Svalbardposten da Årets lokalavis ble kåret lørdag kveld.

Verdens nordligste aviredaksjon: Geir Barstein (journalist), Christopher Engås (journalist), Wenche Sørensen (sekretær), Thomas Nilsen (annonsekonsulent)og Eirik Palm (redaktør). Journalist Line Nagell Ylvisåker er for tiden ute i permisjon.
Publisert

"Årets lokalavis" henger høyt og blir delt ut under festmiddagen på landsmøtet til Landslaget for lokalaviser (LLA). Lørdag ble vinneren ble avslørt. Prisen "Årets lokalavis" gikk til Hallingdølen.

Svalbardposten ble belønnet med diplom og hederlig omtale.

- Gjett om vi er glade, sier Svalbardpostens redaktør, Eirik Palm.

Juryen legger vekt på spennet i dekningen til Svalbardposten, fra det nære dagliglivet til hendelser med stor dramatikk, lokalhistorie og internasjonal forskning, samt å synliggjøre globale miljøutfordringer.

"For leserne kan dette bety fabelaktig eventyrlyst på den ene siden og internasjonal storpolitikk på den neste. Dette spennet mestrer Svalbardposten på en svært god måte i temavalg, formidling, systematikk og visuell presentasjon", skriver juryen i sin begrunnelse.

Svalbardposten endte i tillegg med et høyere opplagstall i 2014, enn året før, og fikk godskrevet 2.636 eksemplarer. Juryen gjør også et poeng av at opplaget er større enn innbyggertallet og at avisen leses over hele landet og utenfor landegrensene.

- Hver fredag setter Line i Longyearbyen, Anders på Østlandet og Konstantinos i Hellas seg ned med avisen. Felles har de at de er opptatt av- og interessert i det som skjer her oppe. Tenk så heldige vi er, som får lage avis i Høy-Arktis, sier redaktøren.

Juryen består av Kjersti Løken Stavrum, generalsekretær i Norsk Presseforbund, Arne Blix, tidligere sjefredaktør i Adresseavisen og Eivind Andres Lid,som fram til 2014 var sjefredaktør i avisa Glåmdalen.

Prisene ble delt ut under festmiddagen på landsmøtet i Trondheim.

Svalbardposten har tidligere mottatt flere priser.

Powered by Labrador CMS