Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

- Gjett om vi er glade

Verdens nordligste aviredaksjon: Geir Barstein (journalist), Christopher Engås (journalist), Wenche Sørensen (sekretær), Thomas Nilsen (annonsekonsulent)og Eirik Palm (redaktør). Journalist Line Nagell Ylvisåker er for tiden ute i permisjon. FOTO: Irene Kastner

Heder til Svalbardposten

- Gjett om vi er glade

Det ble andreplass for Svalbardposten da Årets lokalavis ble kåret lørdag kveld.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.04.2015 kl 11:01

"Årets lokalavis" henger høyt og blir delt ut under festmiddagen på landsmøtet til Landslaget for lokalaviser (LLA). Lørdag ble vinneren ble avslørt. Prisen "Årets lokalavis" gikk til Hallingdølen.

Svalbardposten ble belønnet med diplom og hederlig omtale.

- Gjett om vi er glade, sier Svalbardpostens redaktør, Eirik Palm.

Juryen legger vekt på spennet i dekningen til Svalbardposten, fra det nære dagliglivet til hendelser med stor dramatikk, lokalhistorie og internasjonal forskning, samt å synliggjøre globale miljøutfordringer.

"For leserne kan dette bety fabelaktig eventyrlyst på den ene siden og internasjonal storpolitikk på den neste. Dette spennet mestrer Svalbardposten på en svært god måte i temavalg, formidling, systematikk og visuell presentasjon", skriver juryen i sin begrunnelse.

Svalbardposten endte i tillegg med et høyere opplagstall i 2014, enn året før, og fikk godskrevet 2.636 eksemplarer. Juryen gjør også et poeng av at opplaget er større enn innbyggertallet og at avisen leses over hele landet og utenfor landegrensene.

- Hver fredag setter Line i Longyearbyen, Anders på Østlandet og Konstantinos i Hellas seg ned med avisen. Felles har de at de er opptatt av- og interessert i det som skjer her oppe. Tenk så heldige vi er, som får lage avis i Høy-Arktis, sier redaktøren.

Juryen består av Kjersti Løken Stavrum, generalsekretær i Norsk Presseforbund, Arne Blix, tidligere sjefredaktør i Adresseavisen og Eivind Andres Lid,som fram til 2014 var sjefredaktør i avisa Glåmdalen.

Prisene ble delt ut under festmiddagen på landsmøtet i Trondheim.


Svalbardposten har tidligere mottatt flere priser.

Siste nytt i Nyheter

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!