Gjetet hund med helikopter

Risikerte å bli skutt.

Sysselmannen måte ta i bruk helikopter for å gjete inn en hund som hadde rømt i Adventdalen.
Publisert

Mandag klokka 20.00 fikk Sysselmannen melding om en privateid polarhund som hadde stukket av i Adventdalen. Ifølge sysselmannsførstebetjent Anders Haugerud skal den ha kommet seg ut gjennom et hull i et gjerde i en hundegård hvor den var på «sommerleir» mens eieren var på ferie.

De rykket da ut med helikopter for å prøve å fange inn igjen hunden, og etter en halvtime var rømlingen kommet til rette igjen.

– Vi gjeta den tilbake med helikopteret. Det var ikke mulig å lande, for hunden løp unna hver gang vi nærmet oss. Men helikoptergutta fløy så lavt at hunden nærmest ble blåst inn igjen i hundegården, sier Haugerud spøkefullt, og fortsetter:

– Den løp i ulike retninger, men pilotene er utrolig flinke til å fly, så de hadde full kontroll. Etter en halvtime hadde vi fått ledet hunden tilbake.

Saken fikk dermed en lykkelig slutt for hunden, som i verste fall kunne risikert å bli avlivet.

– Vi må jo i det lengste prøve å unngå å avlive den, men det blir en avveinig opp mot hva hunden kan gjøre med reinsdyr og andre dyr. Derfor var det viktig at vi fikk fanget den så fort som mulig, sier Haugerud.

Han legger til at det opprettes en sak på hendelsen.

Powered by Labrador CMS