Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Gjenforener Svalbard-historie

Kulturminnerådgiver Per Kyrre Reymert (t.v.) og arkeolog Vadim F. Starkov gir hverandre et håndtrykk etter at Starkov har undertegnet utleveringsavtalen. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Gjenforener Svalbard-historie

Svalbardposten var med da Sysselmannen hentet 9.000 gjenstander av kulturhistorisk verdi fra Barentsburg. Se alle bildene fra flyttesjauen her!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Torsdag i forrige uke var kulturminnerådgiver Per Kyrre Reymert, konservator Sander Solnes og bestyrer ved Svalbard Museum, Tora Hultgreen, i Barentsburg. Der skulle de hente 240 esker med til sammen 9.000 gjenstander fra Barentsburg.
– Det er en stor begivenhet, dette er den siste av de store Svalbard-samlingene som vi får i hus, sier Solnes.

Drømt om det lenge
Gjenstandene har hittil stått lagret i Pomormuseet, men skal nå forenes med resten av samlingen i Svalbard Museum.
– Vi har snakket om å samle alle Svalbard-relaterte gjenstander på ett sted i flere år, og da det nye magasinet var på plass i Longyearbyen tok vi det opp med russerne på nytt. Jeg har drømt om dette lenge, sier Reymert.
Alle gjenstandene er nå trygt lagret for framtiden i magasinet til Svalbard Museum.

Se bilder av flyttinga her!

Gjenstandene er funnet på følgende steder på Svalbard: Botneheia, Scheteligfjellet, Russekeila, Brøggerhalvøya, Chicagov, Gravsjøen, Slettneset, Muydenbukta, Lågneset, Sørneset, Kapp Starostin, Stabbelva, Mosvatnet, Sørkappvatnet, Skoltneset, Svartfjellbekken, Farmhavna, Ingebrigtsenbukta, Wilkinsbukta, Lognedalen, Bjørnbeinflyane, Kapp Lee, Dunderbukta, Trygghamna, Russepynten, Orvinelva, Revelva, Ymerbukta, Hamburgbukta, Dirksodden, Kinghamna, Prins Karls Forland, Kapp Heer, Habenichtbukta, Ekrollhamna, Linnéelva, Festningsodden, Renardodden, Renerdbreen og Lægerneset.

Siste nytt i Nyheter

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!