Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Gjemte skuteren for Sysselmannen

 

Gjemte skuteren for Sysselmannen

Da 22-åringen så kameraten bli tatt for promillekjøring, gjemte han skuteren og tok drosje hjem.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.12.2011 kl 15:31

Det var i oktober i år at to menn på 22 og 31 år ble tatt for å kjøre snøskuter med promille. Forholdene skal opp som såkalte tilståelsessaker for Nord-Troms tingrett mandag.

Rømte unna

Grytidlig om morgenen lørdag 15. oktober kjørte de to mennene skuter på Vei 300 mellom Huset og kirka. Sysselmannsbetjenten tok først 31-åringen, en blodprøve viste at han hadde en promille på 1,77.

Da 22-åringen så kompisen bli tatt, fikk han ifølge siktelsen panikk og forlot stedet. Han kjørte skuteren til et annet sted i Longyearbyen og tok drosje hjem. Vel hjemme drakk han mer alkohol, før han ble pågrepet. Ifølge en blodprøve tatt et par timer senere, hadde han en promille på 0,5.

Sysselmannen har tatt ut siktelse mot de to mennene med påstand om at de begge mister førerretten. Ifølge vegtrafikkloven risikerer de å tape førerretten i minst ett år.

Hasj for retten

Samme dag skal også en 25-åring møte i retten. Han er siktet for å ha kjøpt mellom 20 og 30 gram hasj, samt for å ha brukt hasj ved flere anledninger i høst. Denne saken er ikke blant dem som ble avdekket under politiets narkoaksjon i Longyearbyen i oktober.

Også denne saken går som en såkalt tilståelsessak, noe som innebærer en forenklet og rask behandling i tingretten. Det tas ikke ut tiltale, men i stedet en siktelse. Dersom siktede ikke gir en uforbeholden tilståelse i retten, sendes saken tilbake til politiet og kommer vanligvis opp igjen som en ordinær straffesak i tingretten. 

Siste nytt i Nyheter

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!