Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Gjemte skuteren for Sysselmannen

 

Gjemte skuteren for Sysselmannen

Da 22-åringen så kameraten bli tatt for promillekjøring, gjemte han skuteren og tok drosje hjem.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.12.2011 kl 15:31

Det var i oktober i år at to menn på 22 og 31 år ble tatt for å kjøre snøskuter med promille. Forholdene skal opp som såkalte tilståelsessaker for Nord-Troms tingrett mandag.

Rømte unna

Grytidlig om morgenen lørdag 15. oktober kjørte de to mennene skuter på Vei 300 mellom Huset og kirka. Sysselmannsbetjenten tok først 31-åringen, en blodprøve viste at han hadde en promille på 1,77.

Da 22-åringen så kompisen bli tatt, fikk han ifølge siktelsen panikk og forlot stedet. Han kjørte skuteren til et annet sted i Longyearbyen og tok drosje hjem. Vel hjemme drakk han mer alkohol, før han ble pågrepet. Ifølge en blodprøve tatt et par timer senere, hadde han en promille på 0,5.

Sysselmannen har tatt ut siktelse mot de to mennene med påstand om at de begge mister førerretten. Ifølge vegtrafikkloven risikerer de å tape førerretten i minst ett år.

Hasj for retten

Samme dag skal også en 25-åring møte i retten. Han er siktet for å ha kjøpt mellom 20 og 30 gram hasj, samt for å ha brukt hasj ved flere anledninger i høst. Denne saken er ikke blant dem som ble avdekket under politiets narkoaksjon i Longyearbyen i oktober.

Også denne saken går som en såkalt tilståelsessak, noe som innebærer en forenklet og rask behandling i tingretten. Det tas ikke ut tiltale, men i stedet en siktelse. Dersom siktede ikke gir en uforbeholden tilståelse i retten, sendes saken tilbake til politiet og kommer vanligvis opp igjen som en ordinær straffesak i tingretten. 

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet ble leteaksjonen avsluttet.

Lørdag var Sysselmannen i Bolterdalen for å kontrollere skutere og skuterkjøring.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

 
En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!