Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Gjemte skuteren for Sysselmannen

 

Gjemte skuteren for Sysselmannen

Da 22-åringen så kameraten bli tatt for promillekjøring, gjemte han skuteren og tok drosje hjem.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.12.2011 kl 15:31

Det var i oktober i år at to menn på 22 og 31 år ble tatt for å kjøre snøskuter med promille. Forholdene skal opp som såkalte tilståelsessaker for Nord-Troms tingrett mandag.

Rømte unna

Grytidlig om morgenen lørdag 15. oktober kjørte de to mennene skuter på Vei 300 mellom Huset og kirka. Sysselmannsbetjenten tok først 31-åringen, en blodprøve viste at han hadde en promille på 1,77.

Da 22-åringen så kompisen bli tatt, fikk han ifølge siktelsen panikk og forlot stedet. Han kjørte skuteren til et annet sted i Longyearbyen og tok drosje hjem. Vel hjemme drakk han mer alkohol, før han ble pågrepet. Ifølge en blodprøve tatt et par timer senere, hadde han en promille på 0,5.

Sysselmannen har tatt ut siktelse mot de to mennene med påstand om at de begge mister førerretten. Ifølge vegtrafikkloven risikerer de å tape førerretten i minst ett år.

Hasj for retten

Samme dag skal også en 25-åring møte i retten. Han er siktet for å ha kjøpt mellom 20 og 30 gram hasj, samt for å ha brukt hasj ved flere anledninger i høst. Denne saken er ikke blant dem som ble avdekket under politiets narkoaksjon i Longyearbyen i oktober.

Også denne saken går som en såkalt tilståelsessak, noe som innebærer en forenklet og rask behandling i tingretten. Det tas ikke ut tiltale, men i stedet en siktelse. Dersom siktede ikke gir en uforbeholden tilståelse i retten, sendes saken tilbake til politiet og kommer vanligvis opp igjen som en ordinær straffesak i tingretten. 

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!