Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Gir seg som direktør

 

Gir seg som direktør

Store Norske søker etter ny administrerende direktør. Bjørn Arnestad slutter i mars neste år.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.04.2011 kl 08:00

– Jeg begynner å bli gammel. Da de ansatte meg, var jeg 61 år, og vi ble enige om en tre års åremålsavtale på grunn av min høye alder, sier Bjørn Arnestad.

Han tiltrådte som administrerende direktør i Store Norske i mars 2008. Siden har han ledet gruveselskapet gjennom nedbemanning og redusert produksjon i Svea. Samtidig har planene om en ny gruve i Lunckefjellet blitt konkretisert til en søknad som er godkjent av styret og sendt til Miljøverndepartementet.

Arnestad skulle egentlig ha sluttet i mars i år, men styret ønsket å beholde ham i ett år til.

– Neste år blir jeg 66 år. Det er et riktig tidspunkt både for meg og selskapet å overlate stafettpinnen til en annen. Timingen er god også i forhold til Lunckefjell. En ny direktør kan fra neste år lede og utvikle prosjektet fra a til å, sier Arnestad.

Kontraktsbrudd

Siden i fjor sommer har Store Norske også brutt flere store kontrakter knyttet til kulltransport og logistikk. Bakgrunnen er korrupsjonssaken som involverer flere personer blant annet i Store Norske og Leonhard Nilsen & Sønner (LNS).

Fordi situasjonen fortsatt er uavklart, ønsker styret i Store Norske å bruke Bjørn Arnestad også etter at han slutter som direktør.

– Vi har nytte av hans kompetanse innenfor avtalerevisjoner og de juridiske prosessene som pågår. Det er sannsynlig at vi vil ha behov for å engasjere ham videre i spesialoppdrag, sier styreleder Bård Mikkelsen.

– Hvis styret ønsker at jeg skal jobbe med det, er det helt ok for meg, sier Arnestad.

Åpen prosess

Et eget ansettelseutvalg har allerede jobbet i flere måneder med ansettelsen av ny direktør. Store Norske har også leid inn rådgivingsselskapet Krog & Co.

– Har dere noen personer i kikkerten som dere vet kan være aktuelle for stillingen?

– Vi kjører en åpen prosess, så får vi se hva som kommer, svarer Mikkelsen.

– Hva blir de viktigste oppgavene for en ny direktør?

– Fortsatt drift, mer prospektering og vise at Lunckefjell er et bærekraftig og godt prosjekt. Der håper vi å få en beslutning i løpet av året, svarer Bård Mikkelsen.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!