Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Gir seg som direktør

 

Gir seg som direktør

Store Norske søker etter ny administrerende direktør. Bjørn Arnestad slutter i mars neste år.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.04.2011 kl 08:00

– Jeg begynner å bli gammel. Da de ansatte meg, var jeg 61 år, og vi ble enige om en tre års åremålsavtale på grunn av min høye alder, sier Bjørn Arnestad.

Han tiltrådte som administrerende direktør i Store Norske i mars 2008. Siden har han ledet gruveselskapet gjennom nedbemanning og redusert produksjon i Svea. Samtidig har planene om en ny gruve i Lunckefjellet blitt konkretisert til en søknad som er godkjent av styret og sendt til Miljøverndepartementet.

Arnestad skulle egentlig ha sluttet i mars i år, men styret ønsket å beholde ham i ett år til.

– Neste år blir jeg 66 år. Det er et riktig tidspunkt både for meg og selskapet å overlate stafettpinnen til en annen. Timingen er god også i forhold til Lunckefjell. En ny direktør kan fra neste år lede og utvikle prosjektet fra a til å, sier Arnestad.

Kontraktsbrudd

Siden i fjor sommer har Store Norske også brutt flere store kontrakter knyttet til kulltransport og logistikk. Bakgrunnen er korrupsjonssaken som involverer flere personer blant annet i Store Norske og Leonhard Nilsen & Sønner (LNS).

Fordi situasjonen fortsatt er uavklart, ønsker styret i Store Norske å bruke Bjørn Arnestad også etter at han slutter som direktør.

– Vi har nytte av hans kompetanse innenfor avtalerevisjoner og de juridiske prosessene som pågår. Det er sannsynlig at vi vil ha behov for å engasjere ham videre i spesialoppdrag, sier styreleder Bård Mikkelsen.

– Hvis styret ønsker at jeg skal jobbe med det, er det helt ok for meg, sier Arnestad.

Åpen prosess

Et eget ansettelseutvalg har allerede jobbet i flere måneder med ansettelsen av ny direktør. Store Norske har også leid inn rådgivingsselskapet Krog & Co.

– Har dere noen personer i kikkerten som dere vet kan være aktuelle for stillingen?

– Vi kjører en åpen prosess, så får vi se hva som kommer, svarer Mikkelsen.

– Hva blir de viktigste oppgavene for en ny direktør?

– Fortsatt drift, mer prospektering og vise at Lunckefjell er et bærekraftig og godt prosjekt. Der håper vi å få en beslutning i løpet av året, svarer Bård Mikkelsen.

Siste nytt i Nyheter

Husrekke kan bli ekstra sikring

De tretten boenhetene som fremdeles er evakuert kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

 
Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

Informasjonsmøte i kveld

Det blir informasjonsmøte for alle i kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!