Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Gir ikke opp skoleboka

Svalbardposten har skrevet om skolebokprosjektet en rekke ganger. FOTO: Svalbardposten

Gir ikke opp skoleboka

Snart fire år og 1,1 millioner kroner er borte uten at historien om Longyearbyen skole er kommet mellom permene. Neste uke skal Oppvekstforetaket diskutere framdriften.

I 2009 opprettet Longyearbyen lokalstyre (LL) en prosjektstilling og ansatte en forfatter til å skrive historien om Longyearbyen skole. Målet var å ha boka ferdig trykket i 2010, men fremdeles er det langt igjen til trykkeriet. Til nå har bidragsytere som Store Norske og Kunnskapsdepartementet brukt 1,1 millioner kroner på prosjektet. LL har stilt med kontorplass og dekket kontorutgifter.


Møtes til uka

Nå er pengene borte, og det siste halvannet året har bokarbeidet ligget på is. Oppvekstforetaket nekter likevel å skrinlegge prosjektet.

– Selvfølgelig blir det bok, sier Anne Ellingsen, daglig leder i Oppvekstforetaket.

– I begynnelsen av neste uke skal jeg ha møte med bokkomiteen og forfatteren om prosjektet. Intensjonen er å få startet opp igjen arbeidet i løpet av året, sier Ellingsen.

Svalbardposten skrev sist om saken i januar i fjor. Da håpet Ellingsen at foretaket skulle finne midler i løpet av 2012, men dette lyktes ikke. Bokprosjektet sto derfor på stedet hvil i hele fjor.

Den økonomiske situasjonen til LL har ikke blitt noe romsligere i 2013, men Ellingsen har tro på at det skal være mulig å finansiere det videre arbeidet med blant annet midler fra Oppvekstforetaket.


For ambisiøse?

– Det kan nok hende at tematikken har vært for bred, og at vi var for ambisiøse i utgangspunktet. Vi har nok også undervurdert hvor mye tid det tar å gå gjennom arkiver og sette seg inn i bakgrunn og historie. Longyearbyen skole er veldig annerledes enn skoler på fastlandet, sa Ellingsen til Svalbardposten i fjor.

Nå blir det opp til komiteen å avgjøre om og hvordan bokarbeidet skal fortsettes. I tillegg til Ellingsen, sitter også Jan Kvello, Torill Skar og tidligere rektor Hallvard Holm i skolebokkomiteen. Avdøde Kjell Mork satt også i komiteen.

Faktaboks

Bokprosjektet

Tar for seg historien til Longyearbyen skole fra 1920 og til i dag.

Har vært under planlegging i flere år. Våren 2007 kom den første pengegaven til boka.

Til sammen har prosjektet fått 1,1 millioner kroner i støtte, blant annet 500.000 kroner fra Kunnskapsdepartementet og 300.000 kroner fra Store Norske.

Midlene ble satt på fond, og dette fondet finansierte arbeidet, inntil pengene var brukt opp i 2011.

Siste nytt i Nyheter

Medpolitikere reagerer på soloutspill

Høyre, Venstre og MDG reagerer på at lokalstyreleder Arild Olsen ikke snakket på vegne av lokalstyret under torsdagens høring om Svalbardmeldingen.

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Utforkjøring ved Nybyen

En bil endte fredag morgen i grøfta mellom skolen og Nybyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!