Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Gir byen nattmat igjen

Stein-Ove Johannessen (f.v.), Leif-Arne Plahter og Lasse Stener Hansen håper å ha den nye restauranten oppe å gå i løpet av høsten. FOTO: Christopher Engås

Gir byen nattmat igjen

Til høsten skal Isbjørnbutikken være ombygd til gatekjøkken og hamburgerrestaurant.

Tidligere i år kjøpte Stein-Ove Johannesen og Leif-Arne Plahter Isbjørnbutikken, eller kiosken som folk vanligvis kaller den. Nå har de fått inn Lasse Stener Hansen på eiersiden. Og snart blir det ei betydelig endring av konseptet.

– Vi skal bygge om kiosken, og lage en hamburgerrestaurant med sene åpningstider. Men det blir fortsatt kiosk i lokalene, og vi jobber kontinuerlig med å utvide vareutvalget, sier Stein-Ove Johannessen.

Nytt kjøkken

Ombyggingen blir slik at lokalet kan deles sånn at bare en del av det blir benyttet nattestid. Eierne anslår at det vil bli plass til 30-40 gjester rundt bordene.

– Vi bygger et nytt kjøkken i det arealet som er bak disken, forteller Plahter.

Det er bestilt en spesiell kull-ovn, og det skal brukes spesielle teknikker for å få en særegen smak på maten som serveres. Både Plahter og Johannessen er utdannede kokker, og legger vekt på å servere kvalitet.

– Siden vi investerer så mye i et nytt kjøkken, må vi ha litt drift på dagtid. Det blir et lunsjkonsept også, men jeg er foreløpig litt usikker på hva det blir. Jeg spekulerer også på å ha et tilbud om vegetarmat, sier Plahter.

Investorene vil ikke ut med hvor mye de investerer for å få endret på konseptet.

Dagligvarer

De som er observante har lagt merke til at Isbjørnbutikken har begynt å få andre varer i hyllene. To reoler med delikatesseprodukter, og et fryseskap med ulike typer kjøtt er noe av det som er tatt inn.

– Vi forsøker å ta inn andre varer enn det man finner på Svalbardbutikken. Det er ei utvikling vi ønsker å fortsette, forteller de tre.

Håpet er å være i gang med det nye konseptet, som fortsatt skal være innenfor Mix-kjeden, i løpet av september eller oktober. Prosjektet innebærer også at en må øke bemanningen. Plahter anslår at man må ta inn 3-5 nye ansatte.

Ble med

Lasse Stener Hansen ble med som investor i Isbjørnbutikken først og fremst fordi han har stor tro på sine partnere.

– Det er morsomt å finne på noe nytt. Og så har jeg tro på at vi kan ha det veldig morsomt sammen. Akkurat det siste er viktig for meg, sier han.

Hansen jobber til daglig for Pole position, Johannessen er sjef på Svalbard hotell, mens Plahter er daglig leder av Isbjørnbutikken.

Begeistret

En som er spesielt begeistret for planene til eierne av Isbjørnbutikken er brannsjef Jan Olav Sæter. Han er glad fordi tilgang på mat nattestid vil antagelig føre til at færre tar til med å lage mat selv på den tiden av døgnet. Etter at Classic pizza måtte stenge dørene for over to år siden, ble nemlig «fulle kokker» et aldri så lite problem for brannvesenet. Mang en gang måtte de rykke ut til noen som hadde sovnet fra Grandiosaen i ovnen.

– Jeg tror det er bra for brannsikkerheten at folk slipper å begynne å lage seg mat nattestid, når de kanskje ikke er helt edru heller. Dette er bare positivt, sier brannnsjefen om planene.

Nøkkelord

Se bildet større

Slik er det tenkt at kiosken skal se ut til høsten. Dagens inngang fra Vei 500 er til venstre i tengningen. Deler av kiosken skal etter planen være stengt på natta. FOTO: Tegning: Yuba Stunt Arkitekt

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!