Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Gir byen nattmat igjen

Stein-Ove Johannessen (f.v.), Leif-Arne Plahter og Lasse Stener Hansen håper å ha den nye restauranten oppe å gå i løpet av høsten. FOTO: Christopher Engås

Gir byen nattmat igjen

Til høsten skal Isbjørnbutikken være ombygd til gatekjøkken og hamburgerrestaurant.

Tekst:

Publisert:

Tidligere i år kjøpte Stein-Ove Johannesen og Leif-Arne Plahter Isbjørnbutikken, eller kiosken som folk vanligvis kaller den. Nå har de fått inn Lasse Stener Hansen på eiersiden. Og snart blir det ei betydelig endring av konseptet.

– Vi skal bygge om kiosken, og lage en hamburgerrestaurant med sene åpningstider. Men det blir fortsatt kiosk i lokalene, og vi jobber kontinuerlig med å utvide vareutvalget, sier Stein-Ove Johannessen.

Nytt kjøkken

Ombyggingen blir slik at lokalet kan deles sånn at bare en del av det blir benyttet nattestid. Eierne anslår at det vil bli plass til 30-40 gjester rundt bordene.

– Vi bygger et nytt kjøkken i det arealet som er bak disken, forteller Plahter.

Det er bestilt en spesiell kull-ovn, og det skal brukes spesielle teknikker for å få en særegen smak på maten som serveres. Både Plahter og Johannessen er utdannede kokker, og legger vekt på å servere kvalitet.

– Siden vi investerer så mye i et nytt kjøkken, må vi ha litt drift på dagtid. Det blir et lunsjkonsept også, men jeg er foreløpig litt usikker på hva det blir. Jeg spekulerer også på å ha et tilbud om vegetarmat, sier Plahter.

Investorene vil ikke ut med hvor mye de investerer for å få endret på konseptet.

Dagligvarer

De som er observante har lagt merke til at Isbjørnbutikken har begynt å få andre varer i hyllene. To reoler med delikatesseprodukter, og et fryseskap med ulike typer kjøtt er noe av det som er tatt inn.

– Vi forsøker å ta inn andre varer enn det man finner på Svalbardbutikken. Det er ei utvikling vi ønsker å fortsette, forteller de tre.

Håpet er å være i gang med det nye konseptet, som fortsatt skal være innenfor Mix-kjeden, i løpet av september eller oktober. Prosjektet innebærer også at en må øke bemanningen. Plahter anslår at man må ta inn 3-5 nye ansatte.

Ble med

Lasse Stener Hansen ble med som investor i Isbjørnbutikken først og fremst fordi han har stor tro på sine partnere.

– Det er morsomt å finne på noe nytt. Og så har jeg tro på at vi kan ha det veldig morsomt sammen. Akkurat det siste er viktig for meg, sier han.

Hansen jobber til daglig for Pole position, Johannessen er sjef på Svalbard hotell, mens Plahter er daglig leder av Isbjørnbutikken.

Begeistret

En som er spesielt begeistret for planene til eierne av Isbjørnbutikken er brannsjef Jan Olav Sæter. Han er glad fordi tilgang på mat nattestid vil antagelig føre til at færre tar til med å lage mat selv på den tiden av døgnet. Etter at Classic pizza måtte stenge dørene for over to år siden, ble nemlig «fulle kokker» et aldri så lite problem for brannvesenet. Mang en gang måtte de rykke ut til noen som hadde sovnet fra Grandiosaen i ovnen.

– Jeg tror det er bra for brannsikkerheten at folk slipper å begynne å lage seg mat nattestid, når de kanskje ikke er helt edru heller. Dette er bare positivt, sier brannnsjefen om planene.

Nøkkelord

Se bildet større

Slik er det tenkt at kiosken skal se ut til høsten. Dagens inngang fra Vei 500 er til venstre i tengningen. Deler av kiosken skal etter planen være stengt på natta. FOTO: Tegning: Yuba Stunt Arkitekt

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!