Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Gikk gjennom isen i Wijdefjorden

 

Gikk gjennom isen i Wijdefjorden

To unge gutter ligger på Longyearbyen sykehus etter at de onsdag ettermiddag gikk gjennom isen på Wijdefjorden i nærheten av Villa Purpur.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Sysselmannen fikk melding om at det var utløst en nødpeilesender fra Purpurdalen på vestsiden av Wijdefjorden rett etter klokken 18 onsdag ettermiddag. De rykket ut med Super Puma-helikopteret og fant de to ungdommene på 18 og 21 år nedkjølt i hytta Villa Purpur. Guttene hadde også frostskader på hendene. De ble fraktet til Longyearbyen sykehus og skal ikke være alvorlig skadet.

Hundene druknet
Guttene hadde gått gjennom isen da de var på skitur med fem hunder, men klarte å ta seg opp av vannet og tilbake til hytta. De fem hundene druknet.
– Det var hundene som trakk dem ut på isen. Alle gikk gjennom isen, men guttene klarte å koble seg fra hundene, sier sysselmannsoverbetjent Olav Tombre.
Han kan ikke si noe mer om hvordan isforholdene er i området, men forteller at guttene skal ha vært rundt en kilometer fra land.

Varme i hytta
Det var godt under minus 20 grader der ulykken skjedde. Siden guttene hadde overnattet på Villa Purpur natta før var det noe varme i hytta, noe som trolig var med på å berge livet deres.
– Det var også en fordel at de var to, og at de er feltvante. Det har gått utrolig bra, sier Tombre.

Siste nytt i Nyheter

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!