Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Gikk gjennom isen i Wijdefjorden

 

Gikk gjennom isen i Wijdefjorden

To unge gutter ligger på Longyearbyen sykehus etter at de onsdag ettermiddag gikk gjennom isen på Wijdefjorden i nærheten av Villa Purpur.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Sysselmannen fikk melding om at det var utløst en nødpeilesender fra Purpurdalen på vestsiden av Wijdefjorden rett etter klokken 18 onsdag ettermiddag. De rykket ut med Super Puma-helikopteret og fant de to ungdommene på 18 og 21 år nedkjølt i hytta Villa Purpur. Guttene hadde også frostskader på hendene. De ble fraktet til Longyearbyen sykehus og skal ikke være alvorlig skadet.

Hundene druknet
Guttene hadde gått gjennom isen da de var på skitur med fem hunder, men klarte å ta seg opp av vannet og tilbake til hytta. De fem hundene druknet.
– Det var hundene som trakk dem ut på isen. Alle gikk gjennom isen, men guttene klarte å koble seg fra hundene, sier sysselmannsoverbetjent Olav Tombre.
Han kan ikke si noe mer om hvordan isforholdene er i området, men forteller at guttene skal ha vært rundt en kilometer fra land.

Varme i hytta
Det var godt under minus 20 grader der ulykken skjedde. Siden guttene hadde overnattet på Villa Purpur natta før var det noe varme i hytta, noe som trolig var med på å berge livet deres.
– Det var også en fordel at de var to, og at de er feltvante. Det har gått utrolig bra, sier Tombre.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!