Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Generell skredfare etter snøfall og vind

Det er generell skredfare etter snøfallet tirsdag, og den påfølgende vinden onsdag. Her et arkivfoto fra et skred i Nybyen i 2012. FOTO: Birger Amundsen (arkiv)

Generell skredfare etter snøfall og vind

Reiselivet valgte å ikke kjøre til Barentsburg i går.

– Vi vurderte det som såpass stor skredfare etter været som har vært, at vi, i samråd med Svalbard Snøscooterutleie og Basecamp Spitsbergen, tok en felles avgjørelse om å ikke gjennomføre de planlagte turene til Barentsburg, sier produksjonssjef i Spitsbergen Travel, Tore Magne Hoem.

Avgjørelsen kom som følge av det voldsomme snøfallet tirsdag, og påfølgende sterk vind onsdag, noe som har gjort snøforholdene ustabile.

– Vi har ikke vært ute og sjekket spesielt, men det var slik vi vurderte situasjonen. Store snøfall og sterk vind er typisk skredvær, sier Hoem.

Spitsbergen Travel vil gjennomføre sin overnattingstur til Barentsburg i dag, men unngår da å kjøre gjennom Bødalen, ettersom det er kjent at skredfaren kan være spesielt stor der.


– Vær forsiktig i fjellsidene

Korpsleder i Longyearbyen Røde Kors Hjelpekorps, Jørgen Haagensli, oppfordrer turfolk til å være forsiktig i fjellsidene og holde seg mest mulig i flatt terreng.

– Jeg har ikke vært ute selv, men jeg kan si at det er generelt stor skredfare nå, med tanke på været som har vært. Det har antakelig lagt seg store mengder snø i lesidene.

– Det er også meldt mer snø i dag?

– Ja, da er det bare enda større grunn til å være forsiktig, sier han.

Sysselmannen kjørte ruten mellom Barentsburg og Longyearbyen i går. Da hadde det ikke gått noen skred, men sysselmannsførstebetjent Thomas Ulvestad ber folk være oppmerksomme på skredfaren de nærmeste dagene.

Se bildet større

Tore Magne Hoem i Spitsbergen Travel. FOTO: Eirik Gyllensten

Siste nytt i Nyheter

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!