Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Generell skredfare etter snøfall og vind

Det er generell skredfare etter snøfallet tirsdag, og den påfølgende vinden onsdag. Her et arkivfoto fra et skred i Nybyen i 2012. FOTO: Birger Amundsen (arkiv)

Generell skredfare etter snøfall og vind

Reiselivet valgte å ikke kjøre til Barentsburg i går.

Tekst:

Publisert:

– Vi vurderte det som såpass stor skredfare etter været som har vært, at vi, i samråd med Svalbard Snøscooterutleie og Basecamp Spitsbergen, tok en felles avgjørelse om å ikke gjennomføre de planlagte turene til Barentsburg, sier produksjonssjef i Spitsbergen Travel, Tore Magne Hoem.

Avgjørelsen kom som følge av det voldsomme snøfallet tirsdag, og påfølgende sterk vind onsdag, noe som har gjort snøforholdene ustabile.

– Vi har ikke vært ute og sjekket spesielt, men det var slik vi vurderte situasjonen. Store snøfall og sterk vind er typisk skredvær, sier Hoem.

Spitsbergen Travel vil gjennomføre sin overnattingstur til Barentsburg i dag, men unngår da å kjøre gjennom Bødalen, ettersom det er kjent at skredfaren kan være spesielt stor der.


– Vær forsiktig i fjellsidene

Korpsleder i Longyearbyen Røde Kors Hjelpekorps, Jørgen Haagensli, oppfordrer turfolk til å være forsiktig i fjellsidene og holde seg mest mulig i flatt terreng.

– Jeg har ikke vært ute selv, men jeg kan si at det er generelt stor skredfare nå, med tanke på været som har vært. Det har antakelig lagt seg store mengder snø i lesidene.

– Det er også meldt mer snø i dag?

– Ja, da er det bare enda større grunn til å være forsiktig, sier han.

Sysselmannen kjørte ruten mellom Barentsburg og Longyearbyen i går. Da hadde det ikke gått noen skred, men sysselmannsførstebetjent Thomas Ulvestad ber folk være oppmerksomme på skredfaren de nærmeste dagene.

Se bildet større

Tore Magne Hoem i Spitsbergen Travel. FOTO: Eirik Gyllensten

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!