Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Generell skredfare etter snøfall og vind

Det er generell skredfare etter snøfallet tirsdag, og den påfølgende vinden onsdag. Her et arkivfoto fra et skred i Nybyen i 2012. FOTO: Birger Amundsen (arkiv)

Generell skredfare etter snøfall og vind

Reiselivet valgte å ikke kjøre til Barentsburg i går.

Tekst:

Publisert:

– Vi vurderte det som såpass stor skredfare etter været som har vært, at vi, i samråd med Svalbard Snøscooterutleie og Basecamp Spitsbergen, tok en felles avgjørelse om å ikke gjennomføre de planlagte turene til Barentsburg, sier produksjonssjef i Spitsbergen Travel, Tore Magne Hoem.

Avgjørelsen kom som følge av det voldsomme snøfallet tirsdag, og påfølgende sterk vind onsdag, noe som har gjort snøforholdene ustabile.

– Vi har ikke vært ute og sjekket spesielt, men det var slik vi vurderte situasjonen. Store snøfall og sterk vind er typisk skredvær, sier Hoem.

Spitsbergen Travel vil gjennomføre sin overnattingstur til Barentsburg i dag, men unngår da å kjøre gjennom Bødalen, ettersom det er kjent at skredfaren kan være spesielt stor der.


– Vær forsiktig i fjellsidene

Korpsleder i Longyearbyen Røde Kors Hjelpekorps, Jørgen Haagensli, oppfordrer turfolk til å være forsiktig i fjellsidene og holde seg mest mulig i flatt terreng.

– Jeg har ikke vært ute selv, men jeg kan si at det er generelt stor skredfare nå, med tanke på været som har vært. Det har antakelig lagt seg store mengder snø i lesidene.

– Det er også meldt mer snø i dag?

– Ja, da er det bare enda større grunn til å være forsiktig, sier han.

Sysselmannen kjørte ruten mellom Barentsburg og Longyearbyen i går. Da hadde det ikke gått noen skred, men sysselmannsførstebetjent Thomas Ulvestad ber folk være oppmerksomme på skredfaren de nærmeste dagene.

Se bildet større

Tore Magne Hoem i Spitsbergen Travel. FOTO: Eirik Gyllensten

Siste nytt i Nyheter

Ny art i Ny-Ålesund

Kronemanet, som skaper problemer i mange norske fjorder, er for første gang oppdaget på Svalbard.

By-bjørnene eskortert mot Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt drevet bort med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter skred inntil skiløypa lørdag morgen. Samme ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!