Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Går inn for sentrum

Styringsgruppa har bestemt seg. Her står leder for gruppa, Viva Mørk Kvello, foran tomta de mener er mest aktuelt, ved siden av Næringsbygget. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Går inn for sentrum

Styringsgruppa for nytt kulturhus anbefaler et nytt bygg i sentrum, men at det blir mindre omfattende enn først foreslått.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Med fem mot to stemmer går styringsgruppa inn for å bygge en redusert versjon av det opprinnelige forslaget til nytt allaktivitetshus i sentrum. I anbefalingen som skal legges fram for det nye lokalstyret legger gruppa vekt på at et nytt sentrumsbygg vil ligge sentralt, samtidig som det eies av lokalstyret og dermed gir langsiktig driftsmessig og økonomisk forutsigbarhet.

For dårlig grunnlag
– Vi har hatt mange møter og har jobbet grundig og samvittighetsfullt og hatt et åpent og godt forhold i styringsgruppa, sier Viva Mørk Kvello (Ap), som har ledet gruppa.
Likevel klarte de ikke å komme fram til en enstemmig anbefaling. Tove Eliassen (H) og Daniel Nyhagen (TF) mener grunnlaget fortsatt er for dårlig til å ta et endelig standpunkt.
Les anbefalingsbrevet her!

Kvello sier at det er et nøkternt forslag de har lagt på bordet sammenlignet med de første planene som kom. Verken kafé, galleriet eller biblioteket er tenkt inn i det nye bygget.
– Biblioteket ligger i sentrum allerede, og galleriet mener vi bør bestå som nå. Vi flytter ikke på noe som fungerer, sier Mørk Kvello.

Kan bli utvidet
Styringsgruppa ser for seg at et nytt sentrumsbygg kan bli utvidet etter hvert.
«De store utviklingsmulighetene som ligger i det reserverte tomtearealet mot nord og påkoblingen til Næringsbygget på motsatt side, gjør etter Styringsgruppas oppfatning dette til et svært framtidsrettet og fleksibelt alternativ. Siden den arkitektoniske løsningen kan styres fra grunnen av, kan det tilrettelegges for flere øvings- og møterom, hobbyverksteder, utstillingsarealer o.l, alt etter hvilke ressurser lokalsamfunnet har til å legge inn i anlegget», skriver flertallet i sin anbefaling.

Les utredningen fra arbeidsgruppa her!

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!