Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Går inn for kulturhus i sentrum

 

Går inn for kulturhus i sentrum

Flertallet i styringsgruppa for nytt allaktivitetshus går inn for at det bør ligge i sentrum.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Etter nok en runde i kulturhussaken har et flertall i styringsgruppa gått inn for å bygge nytt kultur- og allaktivitetshus i sentrum, ved siden av Næringsbygget.
Alternativet vil koste 46,5 millioner kroner og ha en årlig driftskostnad på 941.000 kroner. I løpet av 20 år vil dette alternativet ha kostet drøye 58,7 millioner kroner.

Godt grunnlag
Innstillingen fra gruppa skal legges fram på et møte i Administrasjonsutvalget førstkommende tirsdag. Flertallet består av Viva Mørk Kvello (Ap), Dag Ivar Brekke (Ap) og Kristin Furu Grøtting og Geir Mathiassen, som begge representerer kulturlivet i Longyearbyen.
Daniel Nyhagen (TF) og Tove Eliassen (H) går i stedet inn for Huset, og det var disse to som gikk mot flertallets innstilling også forrige gang. Men gruppa er enstemmig i at grunnlaget for å ta et standpunkt har vært godt nok denne gangen.
– Det var ankepunktet fra noen i den forrige runden at det var for lite materiale å forholde seg til. Denne gangen var det enstemmighet om at opplysningene vi hadde å forholde oss til er fyllestgjørende, sier leder for gruppa, Viva Mørk Kvello (Ap).

Dyrere i sentrum
Investeringskostnadene ved å oppgradere Huset vil komme på 29 millioner kroner, og her vil driftsutgiftene være på drøye 1,5 millioner kroner årlig inkludert en husleie på 940.000 kroner. Dermed vil Huset bli drøye ni millioner kroner billigere enn senstrumsalternativet i et 20-årsperspektiv.
– Det vil bli dyrere å bygge i sentrum, men å bygge et hus vi eier, der vi kan bestemme hvordan allaktivitetshuset skal være, er en fordel vi satser veldig på, sier Mørk Kvello.
Hun sier hovedargumentet til de som går inn for sentrum er at dette er et hus lokalstyret alltid vil eie, mens Huset er et lokale de må leie.

Les innstillingen fra styringsgruppa her!
Se saksgangen her!
Administrasjonssjefens anbefaling til AU

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!