Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Går inn for kulturhus i sentrum

 

Går inn for kulturhus i sentrum

Flertallet i styringsgruppa for nytt allaktivitetshus går inn for at det bør ligge i sentrum.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Etter nok en runde i kulturhussaken har et flertall i styringsgruppa gått inn for å bygge nytt kultur- og allaktivitetshus i sentrum, ved siden av Næringsbygget.
Alternativet vil koste 46,5 millioner kroner og ha en årlig driftskostnad på 941.000 kroner. I løpet av 20 år vil dette alternativet ha kostet drøye 58,7 millioner kroner.

Godt grunnlag
Innstillingen fra gruppa skal legges fram på et møte i Administrasjonsutvalget førstkommende tirsdag. Flertallet består av Viva Mørk Kvello (Ap), Dag Ivar Brekke (Ap) og Kristin Furu Grøtting og Geir Mathiassen, som begge representerer kulturlivet i Longyearbyen.
Daniel Nyhagen (TF) og Tove Eliassen (H) går i stedet inn for Huset, og det var disse to som gikk mot flertallets innstilling også forrige gang. Men gruppa er enstemmig i at grunnlaget for å ta et standpunkt har vært godt nok denne gangen.
– Det var ankepunktet fra noen i den forrige runden at det var for lite materiale å forholde seg til. Denne gangen var det enstemmighet om at opplysningene vi hadde å forholde oss til er fyllestgjørende, sier leder for gruppa, Viva Mørk Kvello (Ap).

Dyrere i sentrum
Investeringskostnadene ved å oppgradere Huset vil komme på 29 millioner kroner, og her vil driftsutgiftene være på drøye 1,5 millioner kroner årlig inkludert en husleie på 940.000 kroner. Dermed vil Huset bli drøye ni millioner kroner billigere enn senstrumsalternativet i et 20-årsperspektiv.
– Det vil bli dyrere å bygge i sentrum, men å bygge et hus vi eier, der vi kan bestemme hvordan allaktivitetshuset skal være, er en fordel vi satser veldig på, sier Mørk Kvello.
Hun sier hovedargumentet til de som går inn for sentrum er at dette er et hus lokalstyret alltid vil eie, mens Huset er et lokale de må leie.

Les innstillingen fra styringsgruppa her!
Se saksgangen her!
Administrasjonssjefens anbefaling til AU

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!