Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Går inn for helårsdrift

Sysselmannen går inn for at Basecamp kan ha gjester på Isfjord Radio også om sommeren. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Går inn for helårsdrift

Sysselmannen tillater videre helårs turistvirksomhet på Isfjord Radio.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Det innebærer at sommerturisme og dagens bruk av stasjonen videreføres. Vi har også gitt tillatelse til bruk av traktor, med den forutsetningen at traseene som allerede finnes følges strengt. Det skal ikke lages nye spor, sier forurensingsrådgiver hos Sysselmannen, Halvard Pedersen.
I fjor sommer inngikk Basecamp en langsiktig leieavtale med Store Norske, som kjøpte Isfjord Radio i 2005. Basecamp overtok driften ved årsskiftet og varslet tidlig at de ville drive stedet store deler av året, med et helårsbasert vertskap.

Ikke bekymret
Planene utløste et krav fra Sysselmannen om konsekvensutredning og tillatelse. I samarbeid med Store Norske utarbeidet Basecamp en konsekvensutredning som hadde høringsfrist 8. august i år. Nå har Sysselmannen godkjent utredningen og gitt tillatelse til helårsdrift.
– På kort sikt er vi ikke bekymret for at bruk av stedet på sommerstid vil få store konsekvenser for kulturminnene og det biologiske mangfoldet. Utredningen viser at slitasjen vil være beskjeden. Men det er viktig å følge med videre, og vi har stilt som krav at Store Norske rapporterer tilbake til oss årlig. Minst hvert femte år skal de levere en større oversikt over tilstanden, sier Pedersen.
Han er fornøyd med konsekvensutredningen og mener Store Norske og Basecamp har svart godt på spørsmålene som lå i saken.

Vant til å rapportere
Prosjektleder for Isfjord Radio i Basecamp Spitsbergen, Brita Knutsen Dahl, er glad for driftstillatelsen fra Sysselmannen.
– Det har vært en lang og stor prosess, og det er lagt ned mye jobb i konsekvensutredningen. Som turoperatør er vi vant til å forholde oss til svalbardmiljøloven og til rapporteringsplikten. Nå skal vi sette oss ned sammen med eier og finne ut hvilken rapporteringsform som vil fungere best, sier Knutsen Dahl.

Les hele tillatelsen her!
Se hele saksgangen her!

Siste nytt i Nyheter

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!