Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Går for flytekai

Slik kan den framtidige Longyearbyen havn se ut. FOTO: Illustrasjon: Snøhetta

Går for flytekai

Kystverket anbefaler utvidelse av Longyearbyen havn i sin konseptvalgutredning (KVU). Analysene viser at en løsning med flytekai er best egnet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.11.2016 kl 08:11

Lokalstyreleder Arild Olsen er fornøyd med utfallet.

– Først vil jeg takke Kystverket for den gode jobben de har gjort. KVUen er en refleksjon av det vi har jobbet med her lokalt, både administrativt og politisk. Jeg er glad for at de er så tydelige i sine anbefalinger. Nå skal vi jobbe videre med dette både her og inn mot nasjonale politikere. Dette gir oss et godt grunnlag å bygge videre på når det gjelder både tekst og innspill til Nasjonal Transportplan (NTP), sier Olsen.

På oppdrag
Kystverket har jobbet på oppdrag fra Samferdselsdepartementet og har lagt fram en konseptvalgutredning (KVU) på 96 sider.

– Analysene som er gjort viser at en utvidelse av kapasiteten i Longyearbyen havn er forsvarlig ut fra en samfunnsøkonomisk vurdering, i første rekke for å ivareta det store og økende antall skip og passasjerer innenfor reiselivssegmentet, sier avdelingssjef for senter for transportplanlegging, plan og utredning i Kystverket, Thor Vartdal, som har vært prosjektleder for utredningen.

Se bildet større

Eksempel på en flytekaimodell. FOTO: Illustrasjon: Snøhetta

Se bildet større

Det er trangt om plassen i Longyearbyen havn når alle cruiseskipene kommer til byen om sommeren. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!