Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Går bort fra jaktlag

 

Går bort fra jaktlag

Det er ikke mulig å søke som jaktlag foran årets reinsjakt. Fristen for å søke fellingstillatelse er 10. juli. 

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.06.2011 kl 15:35

Tidligere har det vært mulig å gå sammen med andre jegere og søke samme område som ett jaktlag. Dette går Sysselmannen nå bort fra.

– Vi hadde et møte med Longyearbyen jeger- og fiskerforening som ønsket å revurdere ordningen med jaktlag fordi det er en urettferdig ordning, sier seniorrådgiver hos Sysselmannen, Espen Stokke. 

Han synes det er naturlig å imøtekomme ønsket, som kommer fra den største brukergruppa.

– Vi gjør ikke endringer for endringens skyld, men har gjort en avveining av hvilke hensyn som bør veie tyngst, sier han.

Favoriserte jaktlag

Når man tidligere har søkt som et jaktlag har sannsynligheten for å få det området man søker på vært større enn når man søkte alene, fordi man har flere «lodd» i potten. Derfor har denne ordningen favorisert jegerne i et jaktlag. Med den nye ordningen stiller alle jegerne likt. Stokke sier de ikke kommer til å ta hensyn til om det er par som søker, eller om noen av jegerne har hytte i et jaktområde eller båt.

– Vi ser ulempen det medfører for noen, men hvis vi skulle gjøre slike vurderinger, ville det bli tildeling og ikke trekning, forklarer han.

Han understreker at det ikke er noe i veien for å danne jaktlag etter at områdene er fordelt. Man kan også fortsatt skyte hverandres dyr, hvis dette er avtalt på forhånd og jegeren som er tildelt kortet er med på jakta.  

For fastboende

Fristen for å søke fellingstillatelse er 10. juli. Reinsjakta på Svalbard varer fra 15. august til 20. september. Det er bare fastboende som har fylt 18 år innen jakta starter som kan jakte. I tillegg må man ha avlagt jegerprøve eller være oppført i Jegerregisteret og ha avlagt årlig skyteprøve for storviltjakt. 

Her kan du søke elektronisk

Det er seks fellingsområder for rein på Svalbard. Disse er Grøndalen, Hollenderdalen, Colesdalen, Reindalen, Sassen og Diabas. 

Siste nytt i Nyheter

Spansk åpning

Bluesen er offisielt i gang.

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!