Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Går bort fra jaktlag

 

Går bort fra jaktlag

Det er ikke mulig å søke som jaktlag foran årets reinsjakt. Fristen for å søke fellingstillatelse er 10. juli. 

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.06.2011 kl 15:35

Tidligere har det vært mulig å gå sammen med andre jegere og søke samme område som ett jaktlag. Dette går Sysselmannen nå bort fra.

– Vi hadde et møte med Longyearbyen jeger- og fiskerforening som ønsket å revurdere ordningen med jaktlag fordi det er en urettferdig ordning, sier seniorrådgiver hos Sysselmannen, Espen Stokke. 

Han synes det er naturlig å imøtekomme ønsket, som kommer fra den største brukergruppa.

– Vi gjør ikke endringer for endringens skyld, men har gjort en avveining av hvilke hensyn som bør veie tyngst, sier han.

Favoriserte jaktlag

Når man tidligere har søkt som et jaktlag har sannsynligheten for å få det området man søker på vært større enn når man søkte alene, fordi man har flere «lodd» i potten. Derfor har denne ordningen favorisert jegerne i et jaktlag. Med den nye ordningen stiller alle jegerne likt. Stokke sier de ikke kommer til å ta hensyn til om det er par som søker, eller om noen av jegerne har hytte i et jaktområde eller båt.

– Vi ser ulempen det medfører for noen, men hvis vi skulle gjøre slike vurderinger, ville det bli tildeling og ikke trekning, forklarer han.

Han understreker at det ikke er noe i veien for å danne jaktlag etter at områdene er fordelt. Man kan også fortsatt skyte hverandres dyr, hvis dette er avtalt på forhånd og jegeren som er tildelt kortet er med på jakta.  

For fastboende

Fristen for å søke fellingstillatelse er 10. juli. Reinsjakta på Svalbard varer fra 15. august til 20. september. Det er bare fastboende som har fylt 18 år innen jakta starter som kan jakte. I tillegg må man ha avlagt jegerprøve eller være oppført i Jegerregisteret og ha avlagt årlig skyteprøve for storviltjakt. 

Her kan du søke elektronisk

Det er seks fellingsområder for rein på Svalbard. Disse er Grøndalen, Hollenderdalen, Colesdalen, Reindalen, Sassen og Diabas. 

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!