Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Går av som generaldirektør

 

Går av som generaldirektør

Det russiske gruveselskapet Trust Arktikugol, som driver kulldrift i Barentsburg, ansatte onsdag ny generaldirektør etter at Jurij V. Tsivka (bildet) måtte gå av.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Ifølge gruvedirektør Boris I. Nagajuk i Barentsburg er Alexander P. Veselov ansatt som trustens nye generaldirektør. Avgåtte Jurij V. Tsivka har tildels vært en omstridt generaldirektør, og har i lengere tid vært sykemeldt, ifølge velinformerte kilder.

Ampert
Da justisminister Knut Storberget besøkte Barentsburg i fjor høst, ble det nokså ampert mellom Storberget og Tsivka. Dette på grunn av brannen i steintippen og trustens manglende vilje til å gjøre noe. Tsivka mente at det hele var overdramatisert.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!