Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Gangvei langs hele 232

Vei 232 er den mest trafikkerte boligveien på Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.01.2014 kl 20:35

Tilrettelegging for skolebuss var et av Miljø- og næringsutvalgets ankepunkter da de sende delplanen i retur tidligere i år. Politikerne var ikke fornøyde med skoleveien for barna i Gruvedalen. Vei 232 er den mest trafikkerte boligveien på Svalbard. Ifølge en beregning fra Sweco, blir det gjennomført 2.400 bilturer i døgnet her.

Svaret fra Store Norske er at Vei 232 har en stigning på 9 prosent. Det er brattere og smalere enn det Statens Vegvesen anbefaler (8 prosent). Store Norske mener det er urealistisk å legge til rette denne veien for en 15 meter lang skolebuss, som er lengden på kjøretøyet som brukes i dag.

Derfor er det nå regulert inn en tre meter bred gangvei helt ned til holdeplassen i Hilmar Rekstens vei. Gangveien skal legges på vestsiden av veien helt opp til høydebassenget.

Vei 232 blir pekt på som en utrygg skolevei i «Trafikksikkerhetsplan for Longyearbyen 2012-2015». I rapporten er det lansert følgende tiltak som skal gjennomføres for å bedre dette: Fartshump i vei 232, busslomme på nordsiden av Hilmar Rekstens vei og fotgjengerfelt ved Blåmyrakrysset.

Siste nytt i Nyheter

Bolig-krise

Statsbygg mangler boliger til kritisk Svalbard-personell.

Bursdagsfest på Lompen

Arctica fyller 20 år og feirer med ballonger og kake.

Jobber for løsninger

61 leiligheter og hybler er fremdeles evakuert etter skredet tirsdag. Lokalstyret jobber nå med å finne ut hvor folk skal bo, dersom fraflyttingen blir permanent.

 
Husrekke kan bli ekstra sikring

De 13 boenhetene som fremdeles er evakuert, kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!