Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Gangvei langs hele 232

Vei 232 er den mest trafikkerte boligveien på Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.01.2014 kl 20:35

Tilrettelegging for skolebuss var et av Miljø- og næringsutvalgets ankepunkter da de sende delplanen i retur tidligere i år. Politikerne var ikke fornøyde med skoleveien for barna i Gruvedalen. Vei 232 er den mest trafikkerte boligveien på Svalbard. Ifølge en beregning fra Sweco, blir det gjennomført 2.400 bilturer i døgnet her.

Svaret fra Store Norske er at Vei 232 har en stigning på 9 prosent. Det er brattere og smalere enn det Statens Vegvesen anbefaler (8 prosent). Store Norske mener det er urealistisk å legge til rette denne veien for en 15 meter lang skolebuss, som er lengden på kjøretøyet som brukes i dag.

Derfor er det nå regulert inn en tre meter bred gangvei helt ned til holdeplassen i Hilmar Rekstens vei. Gangveien skal legges på vestsiden av veien helt opp til høydebassenget.

Vei 232 blir pekt på som en utrygg skolevei i «Trafikksikkerhetsplan for Longyearbyen 2012-2015». I rapporten er det lansert følgende tiltak som skal gjennomføres for å bedre dette: Fartshump i vei 232, busslomme på nordsiden av Hilmar Rekstens vei og fotgjengerfelt ved Blåmyrakrysset.

Siste nytt i Nyheter

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!