Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Gangvei langs hele 232

Vei 232 er den mest trafikkerte boligveien på Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.01.2014 kl 20:35

Tilrettelegging for skolebuss var et av Miljø- og næringsutvalgets ankepunkter da de sende delplanen i retur tidligere i år. Politikerne var ikke fornøyde med skoleveien for barna i Gruvedalen. Vei 232 er den mest trafikkerte boligveien på Svalbard. Ifølge en beregning fra Sweco, blir det gjennomført 2.400 bilturer i døgnet her.

Svaret fra Store Norske er at Vei 232 har en stigning på 9 prosent. Det er brattere og smalere enn det Statens Vegvesen anbefaler (8 prosent). Store Norske mener det er urealistisk å legge til rette denne veien for en 15 meter lang skolebuss, som er lengden på kjøretøyet som brukes i dag.

Derfor er det nå regulert inn en tre meter bred gangvei helt ned til holdeplassen i Hilmar Rekstens vei. Gangveien skal legges på vestsiden av veien helt opp til høydebassenget.

Vei 232 blir pekt på som en utrygg skolevei i «Trafikksikkerhetsplan for Longyearbyen 2012-2015». I rapporten er det lansert følgende tiltak som skal gjennomføres for å bedre dette: Fartshump i vei 232, busslomme på nordsiden av Hilmar Rekstens vei og fotgjengerfelt ved Blåmyrakrysset.

Siste nytt i Nyheter

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!