Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Gangvei langs hele 232

Vei 232 er den mest trafikkerte boligveien på Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.01.2014 kl 20:35

Tilrettelegging for skolebuss var et av Miljø- og næringsutvalgets ankepunkter da de sende delplanen i retur tidligere i år. Politikerne var ikke fornøyde med skoleveien for barna i Gruvedalen. Vei 232 er den mest trafikkerte boligveien på Svalbard. Ifølge en beregning fra Sweco, blir det gjennomført 2.400 bilturer i døgnet her.

Svaret fra Store Norske er at Vei 232 har en stigning på 9 prosent. Det er brattere og smalere enn det Statens Vegvesen anbefaler (8 prosent). Store Norske mener det er urealistisk å legge til rette denne veien for en 15 meter lang skolebuss, som er lengden på kjøretøyet som brukes i dag.

Derfor er det nå regulert inn en tre meter bred gangvei helt ned til holdeplassen i Hilmar Rekstens vei. Gangveien skal legges på vestsiden av veien helt opp til høydebassenget.

Vei 232 blir pekt på som en utrygg skolevei i «Trafikksikkerhetsplan for Longyearbyen 2012-2015». I rapporten er det lansert følgende tiltak som skal gjennomføres for å bedre dette: Fartshump i vei 232, busslomme på nordsiden av Hilmar Rekstens vei og fotgjengerfelt ved Blåmyrakrysset.

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!