Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Gangvei langs hele 232

Vei 232 er den mest trafikkerte boligveien på Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.01.2014 kl 20:35

Tilrettelegging for skolebuss var et av Miljø- og næringsutvalgets ankepunkter da de sende delplanen i retur tidligere i år. Politikerne var ikke fornøyde med skoleveien for barna i Gruvedalen. Vei 232 er den mest trafikkerte boligveien på Svalbard. Ifølge en beregning fra Sweco, blir det gjennomført 2.400 bilturer i døgnet her.

Svaret fra Store Norske er at Vei 232 har en stigning på 9 prosent. Det er brattere og smalere enn det Statens Vegvesen anbefaler (8 prosent). Store Norske mener det er urealistisk å legge til rette denne veien for en 15 meter lang skolebuss, som er lengden på kjøretøyet som brukes i dag.

Derfor er det nå regulert inn en tre meter bred gangvei helt ned til holdeplassen i Hilmar Rekstens vei. Gangveien skal legges på vestsiden av veien helt opp til høydebassenget.

Vei 232 blir pekt på som en utrygg skolevei i «Trafikksikkerhetsplan for Longyearbyen 2012-2015». I rapporten er det lansert følgende tiltak som skal gjennomføres for å bedre dette: Fartshump i vei 232, busslomme på nordsiden av Hilmar Rekstens vei og fotgjengerfelt ved Blåmyrakrysset.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!