Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Gamle leker i nye hender

Alle barna fant noe de hadde lyst på. At lekene var brukt, satte ingen demper på gleden over å få noe nytt. Fra venstre: Jakob Ringheim (8), Kristian Seljevold (8), Lukas Stefansen Skjevik (10) og Isak Stefansen Skjevik (10). FOTO: Monika Aaserud

Gamle leker i nye hender

Ivrig byttet barna sine utrangerte leketøy med hverandre.

Bordene på ungdomsklubben var knapt synlige under alle lekene som barna i byen ville bytte bort. Roboter, vannpistoler, bøker og kosedyr fikk alle nye eiere. Denne uken har Miljøagentene vært på besøk, og de arrangerte aktivitetskveld der det ble byttet leker og klær.

Nytt er spennende

Tvillingene Isak og Lukas Stefansen Skjevik (begge 10)hadde samlet sammen en pose full av leker de ikke lenger bruker.

– Vi trenger ikke disse lekene mer og vil heller ha noen andre vi synes er mer spennende. Etter en stund blir man jo lei lekene sine, sier de to.

Isak ønsker å bytte til seg Donald-blader.

– Jeg har snart lest ut alle jeg har hjemme og trenger derfor flere, sier han.


22 ble miljøagenter

På klesbordet fant Thale Snibsøer (12) igjen en bukse hun selv hadde gitt bort til ei venninne for en stund siden. Nå skulle den altså skifte eier igjen.

– Det var morsomt! Den var en gang yndlingsbuksa mi, og nå kan enda flere få bruke den, sier hun.

Miljøagentene besøkte Longyearbyen med håp om å starte opp et lokallag og for å ta med seg arktisk lærdom hjem. I løpet av kvelden på ungdomsklubben hadde 22 barn meldt seg inn. Dermed ligger det godt an til eget lokallag.

– Det er veldig bra! Det er også morsomt at det møtte opp så mange for å bytte klær og leker. Det er en kjensgjerning at man har mange leker og klær som er i tipp topp stand, men som man ikke bruker lenger. Da er det veldig smart å bytte, sier kommunikasjonsleder Anne Bleiklie i Miljøagentene.

Miljøagentene besøkte også Polarflokken barnehage, barneskolen og SFO.

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!