Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ga sin støtte til Burma

Prest Leif Magne Helgesen holdt appell under støttemarkeringen fredag. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Ga sin støtte til Burma

Også i Longyearbyen ble det fredag holdt støtteaksjon for kampen for demokrati i Burma. Rundt 70 mennesker møtte opp da Amnesty holdt appell på torget.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

- Den lokale amnestygruppa bestemte seg torsdag for at vi også ønsket å engasjere oss i denne saken. Det er forferdelig det som skjer i Burma, sier Birgit Sivertsen.
I løpet av kort tid mobiliserte den lokale Amnesty-gruppa til støtteaksjonen, ved hjelp av tekstmeldinger og epost. Folk ble også oppfordret til å stille i røde gensere og jakker, og de fleste hadde tatt oppfordringen da de kom til torget klokken 18 fredag ettermiddag.

Fordømmer regimet
- Vi er storfornøyde med oppmøtet. Dette var en spontanaksjon som ikke har vært annonsert på annen måte enn gjennom jungeltelegrafen, og det er veldig bra at det kom så mange som rundt 70, sier Sivertsen.
Under aksjonen på torget holdt hun et kort innlegg der hun minnet om at det ikke er noen selvfølge å kunne uttrykke sin mening offentlig.
- Vi fordømmer regimet i Burma. Hvis vi hadde levd under et sånt regime hadde vi visst at vi risikerte livet bare ved å stå her og gi uttrykk for ei mening. Dette er forferdelig langt fra vår virkelighet. Men vi vil si til de modige demonstrantene i Burma: Vi ser dere! Derfor er vi her nå, sa Sivertsen.

Blir ikke glemt
Prest Leif Magne Helgesen holdt så en appell.
- Vi står her i respekt for de over 100 demonstrantene som er drept de siste dagene. De skal ikke bli glemt. Deres liv og død skal ikke være forgjeves. Vi står her i respekt for buddhistiske munker som har gått ut i gatene i sine røde munkekapper. Med fred som våpen. Med frihet som våpen, sa Helgesen.
Etterpå kunne de som ville skrive under på et appellbrev.
- Alle kan gjøre noe, og det nytter, sier Birgit Sivertsen.

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!