Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ga sin støtte til Burma

Prest Leif Magne Helgesen holdt appell under støttemarkeringen fredag. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Ga sin støtte til Burma

Også i Longyearbyen ble det fredag holdt støtteaksjon for kampen for demokrati i Burma. Rundt 70 mennesker møtte opp da Amnesty holdt appell på torget.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

- Den lokale amnestygruppa bestemte seg torsdag for at vi også ønsket å engasjere oss i denne saken. Det er forferdelig det som skjer i Burma, sier Birgit Sivertsen.
I løpet av kort tid mobiliserte den lokale Amnesty-gruppa til støtteaksjonen, ved hjelp av tekstmeldinger og epost. Folk ble også oppfordret til å stille i røde gensere og jakker, og de fleste hadde tatt oppfordringen da de kom til torget klokken 18 fredag ettermiddag.

Fordømmer regimet
- Vi er storfornøyde med oppmøtet. Dette var en spontanaksjon som ikke har vært annonsert på annen måte enn gjennom jungeltelegrafen, og det er veldig bra at det kom så mange som rundt 70, sier Sivertsen.
Under aksjonen på torget holdt hun et kort innlegg der hun minnet om at det ikke er noen selvfølge å kunne uttrykke sin mening offentlig.
- Vi fordømmer regimet i Burma. Hvis vi hadde levd under et sånt regime hadde vi visst at vi risikerte livet bare ved å stå her og gi uttrykk for ei mening. Dette er forferdelig langt fra vår virkelighet. Men vi vil si til de modige demonstrantene i Burma: Vi ser dere! Derfor er vi her nå, sa Sivertsen.

Blir ikke glemt
Prest Leif Magne Helgesen holdt så en appell.
- Vi står her i respekt for de over 100 demonstrantene som er drept de siste dagene. De skal ikke bli glemt. Deres liv og død skal ikke være forgjeves. Vi står her i respekt for buddhistiske munker som har gått ut i gatene i sine røde munkekapper. Med fred som våpen. Med frihet som våpen, sa Helgesen.
Etterpå kunne de som ville skrive under på et appellbrev.
- Alle kan gjøre noe, og det nytter, sier Birgit Sivertsen.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!