Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ga alt under utvekslingen

Godt jobbet: Daria Khelsengreen og Philipp Franzen merket seg innsatsen som Patrick Kunzet la ned på banen. FOTO: Eirik Palm

Ga alt under utvekslingen

Patrick Kunzet (25) ble rost for innsatsen sin på banen under idrettsutvekslingen.

Tekst:

Publisert:

Det er god stemning i idrettshallen. På tribunen heier publikum, og ute på banen er tempoet tidvis høyt. En spiller med krøller og skjegg er stadig i angrep.

Patrick Kunzet har bakgrunn fra fotball hjemme i Tyskland, og utmerket seg under angrepene. Det har også Daria Khelsengreen og Philipp Franzen lagt merke til.

– Du var den beste på banen, sier de når de kommer bort for å rose innsatsen.

Kunzet kommer fra München, og startet studiene på Unis i august i år.

– Dette har vært bra. Det er kult å komme hit, sier 25-åringen som skal bo i Longyearbyen til juni.

I oktober var han med til Barentsburg på idrettsutveksling, og nå er det gjenvisitt. I fotball var Barentsburg strået hvassere. Patrick Kunzet er likevel fornøyd.

Se bildet større

Nytt angrep: Patrick Kunzet angriper, men Barentsburg sørger for klarering. FOTO: Eirik Palm

Over 70 utøvere

23 idrettsutøvere kom denne gangen med helikopter fra Barentsburg for å delta på utvekslingen i Svalbardhallen. Svalbard Turn stilte med om lag 50 da utøverne fra den norske og den russiske bosetningen møttes igjen.

– Jeg tenker at denne idrettsutvekslingen har vært viktig som aldri før, og at vi må holde på den. Idrett er en fin arena å møtes for alle. Da har du den plattformen og det fellesskapet, sier daglig leder Nina Lines i Svalbard Turn.

Da helseminister Bent Høie (H) var på Svalbard tidligere i høst, møtte han blant annet idrettslaget, hvor tema var Svalbard Turns betydning for svalbardsamfunnet.

– Og da var et av de første spørsmålene han hadde om vi fortsatt hadde idrettsutvekslingen, sier hun.

God dialog

Lørdag ble det konkurrert i innebandy, volleyball, fotball, bordtennis, badminton og gateversjonen av basketball, og denne gangen gikk det bedre for idrettsutøverne fra Longyearbyen.

Se bildet større

Daglig leder Nina Lines i Svalbard Turn er fornøyd med helgas utveksling. FOTO: Eirik Palm

– Vi har jo god dialog med Barentsburg hele veien om hvor mange som kommer og hva vi kan stille av program, så de kom med helikopter i morges, og det har vært god match. Det er kjempegøy, og at det er så mange som kommer og heier fra tribunen gjør det ekstra artig, sier Lines og fortsetter.

– For oss er det aller viktigst å kunne delta og ha det gøy, og har vi ikke nok folk, prøver vi å spørre Unis og andre om hjelp.

Svalbard Turn har ikke treninger i bordtennis, men kunne stille lag takket være Unis og andre i byen. 10. oktober vant Barentsburg fem av sju spill. Denne gangen gikk det i Svalbard Turns favør, selv om det endte med borteseier på fotballbanen.

– Det var nærmere nå, enn sist i Barentsburg. Laget møttes i morges og trente litt, og gjorde en god jobb på banen, synes jeg, sier Patrick Kunzet.

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!