Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ga alt under utvekslingen

Godt jobbet: Daria Khelsengreen og Philipp Franzen merket seg innsatsen som Patrick Kunzet la ned på banen. FOTO: Eirik Palm

Ga alt under utvekslingen

Patrick Kunzet (25) ble rost for innsatsen sin på banen under idrettsutvekslingen.

Det er god stemning i idrettshallen. På tribunen heier publikum, og ute på banen er tempoet tidvis høyt. En spiller med krøller og skjegg er stadig i angrep.

Patrick Kunzet har bakgrunn fra fotball hjemme i Tyskland, og utmerket seg under angrepene. Det har også Daria Khelsengreen og Philipp Franzen lagt merke til.

– Du var den beste på banen, sier de når de kommer bort for å rose innsatsen.

Kunzet kommer fra München, og startet studiene på Unis i august i år.

– Dette har vært bra. Det er kult å komme hit, sier 25-åringen som skal bo i Longyearbyen til juni.

I oktober var han med til Barentsburg på idrettsutveksling, og nå er det gjenvisitt. I fotball var Barentsburg strået hvassere. Patrick Kunzet er likevel fornøyd.

Se bildet større

Nytt angrep: Patrick Kunzet angriper, men Barentsburg sørger for klarering. FOTO: Eirik Palm

Over 70 utøvere

23 idrettsutøvere kom denne gangen med helikopter fra Barentsburg for å delta på utvekslingen i Svalbardhallen. Svalbard Turn stilte med om lag 50 da utøverne fra den norske og den russiske bosetningen møttes igjen.

– Jeg tenker at denne idrettsutvekslingen har vært viktig som aldri før, og at vi må holde på den. Idrett er en fin arena å møtes for alle. Da har du den plattformen og det fellesskapet, sier daglig leder Nina Lines i Svalbard Turn.

Da helseminister Bent Høie (H) var på Svalbard tidligere i høst, møtte han blant annet idrettslaget, hvor tema var Svalbard Turns betydning for svalbardsamfunnet.

– Og da var et av de første spørsmålene han hadde om vi fortsatt hadde idrettsutvekslingen, sier hun.

God dialog

Lørdag ble det konkurrert i innebandy, volleyball, fotball, bordtennis, badminton og gateversjonen av basketball, og denne gangen gikk det bedre for idrettsutøverne fra Longyearbyen.

Se bildet større

Daglig leder Nina Lines i Svalbard Turn er fornøyd med helgas utveksling. FOTO: Eirik Palm

– Vi har jo god dialog med Barentsburg hele veien om hvor mange som kommer og hva vi kan stille av program, så de kom med helikopter i morges, og det har vært god match. Det er kjempegøy, og at det er så mange som kommer og heier fra tribunen gjør det ekstra artig, sier Lines og fortsetter.

– For oss er det aller viktigst å kunne delta og ha det gøy, og har vi ikke nok folk, prøver vi å spørre Unis og andre om hjelp.

Svalbard Turn har ikke treninger i bordtennis, men kunne stille lag takket være Unis og andre i byen. 10. oktober vant Barentsburg fem av sju spill. Denne gangen gikk det i Svalbard Turns favør, selv om det endte med borteseier på fotballbanen.

– Det var nærmere nå, enn sist i Barentsburg. Laget møttes i morges og trente litt, og gjorde en god jobb på banen, synes jeg, sier Patrick Kunzet.

Siste nytt i Nyheter

Vil utrede strømkabel

I dag var det åpen høring om Svalbardmeldingen i Utenriks- og forsvarskomiteen i Stortinget.

Høring på Stortinget

Svalbardsamfunnet gir Stortinget tilbakemeldinger på Svalbardmeldingen.

Får syv millioner

En uke før statsbudsjettet legges fram den 6. oktober kommer justis og beredskapsminister Anders Anundsen med en hyggelig lekkasje.

Svalbard i grønt selskap

Svalbard er nominert på listen «Top 100 Green Destinations», en samling av de 100 beste, grønne destinasjonene i verden.

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!