Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fyrverkeri innendørs

Fyrverkeri skal foregå utendørs, som her nyttårsaften 2006. Natt til lørdag ble det avfyrt fyrverkeri innendørs i Longyearbyen i forbindelse med et nachspiel. FOTO: Birger Amundsen (arkiv)

Fyrverkeri innendørs

En kinaputt avfyrt innendørs på Elvesletta fører til reaksjon fra påtalemyndigheten.

Tekst:

Publisert:

Det var klokka ti på halv tre natt til lørdag at Sysselmannen fikk melding om at det var røykutvikling fra ei boligblokk på Elvesletta i Longyearbyen.

– Det ble utrykning fra politi og brannvesen. I blokka var det ganske mye røyk, men ingen ild, forteller sysselmannsførstebetjent Thomas Ulvestad.

Bakgrunnen for røykutviklingen var at noen hadde brukt fyrverkeri inne i blokka. Sysselmannen beskriver typen fyrverkeri som en kinaputt. Omstendighetene beskrives som et nachspiel med inntak av alkohol.

En mann i 20-årene kan vente seg en reaksjon fra påtalemyndigheten etter den ulovlige, og særdeles uvettige, bruken av fyrverkeri.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!