Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fyrverkeri innendørs

Fyrverkeri skal foregå utendørs, som her nyttårsaften 2006. Natt til lørdag ble det avfyrt fyrverkeri innendørs i Longyearbyen i forbindelse med et nachspiel. FOTO: Birger Amundsen (arkiv)

Fyrverkeri innendørs

En kinaputt avfyrt innendørs på Elvesletta fører til reaksjon fra påtalemyndigheten.

Tekst:

Publisert:

Det var klokka ti på halv tre natt til lørdag at Sysselmannen fikk melding om at det var røykutvikling fra ei boligblokk på Elvesletta i Longyearbyen.

– Det ble utrykning fra politi og brannvesen. I blokka var det ganske mye røyk, men ingen ild, forteller sysselmannsførstebetjent Thomas Ulvestad.

Bakgrunnen for røykutviklingen var at noen hadde brukt fyrverkeri inne i blokka. Sysselmannen beskriver typen fyrverkeri som en kinaputt. Omstendighetene beskrives som et nachspiel med inntak av alkohol.

En mann i 20-årene kan vente seg en reaksjon fra påtalemyndigheten etter den ulovlige, og særdeles uvettige, bruken av fyrverkeri.

Siste nytt i Nyheter

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!