Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fyrverkeri innendørs

Fyrverkeri skal foregå utendørs, som her nyttårsaften 2006. Natt til lørdag ble det avfyrt fyrverkeri innendørs i Longyearbyen i forbindelse med et nachspiel. FOTO: Birger Amundsen (arkiv)

Fyrverkeri innendørs

En kinaputt avfyrt innendørs på Elvesletta fører til reaksjon fra påtalemyndigheten.

Det var klokka ti på halv tre natt til lørdag at Sysselmannen fikk melding om at det var røykutvikling fra ei boligblokk på Elvesletta i Longyearbyen.

– Det ble utrykning fra politi og brannvesen. I blokka var det ganske mye røyk, men ingen ild, forteller sysselmannsførstebetjent Thomas Ulvestad.

Bakgrunnen for røykutviklingen var at noen hadde brukt fyrverkeri inne i blokka. Sysselmannen beskriver typen fyrverkeri som en kinaputt. Omstendighetene beskrives som et nachspiel med inntak av alkohol.

En mann i 20-årene kan vente seg en reaksjon fra påtalemyndigheten etter den ulovlige, og særdeles uvettige, bruken av fyrverkeri.

Siste nytt i Nyheter

Vil utrede kabel

Alternativ til kull som energiforsyning.

Høringen pågår nå

Svalbardsamfunnet gir Stortinget tilbakemeldinger på Svalbardmeldingen.

Får syv millioner

En uke før statsbudsjettet legges fram den 6. oktober kommer justis og beredskapsminister Anders Anundsen med en hyggelig lekkasje.

Svalbard i grønt selskap

Svalbard er nominert på listen «Top 100 Green Destinations», en samling av de 100 beste, grønne destinasjonene i verden.

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!