Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fyrverkeri innendørs

Fyrverkeri skal foregå utendørs, som her nyttårsaften 2006. Natt til lørdag ble det avfyrt fyrverkeri innendørs i Longyearbyen i forbindelse med et nachspiel. FOTO: Birger Amundsen (arkiv)

Fyrverkeri innendørs

En kinaputt avfyrt innendørs på Elvesletta fører til reaksjon fra påtalemyndigheten.

Tekst:

Publisert:

Det var klokka ti på halv tre natt til lørdag at Sysselmannen fikk melding om at det var røykutvikling fra ei boligblokk på Elvesletta i Longyearbyen.

– Det ble utrykning fra politi og brannvesen. I blokka var det ganske mye røyk, men ingen ild, forteller sysselmannsførstebetjent Thomas Ulvestad.

Bakgrunnen for røykutviklingen var at noen hadde brukt fyrverkeri inne i blokka. Sysselmannen beskriver typen fyrverkeri som en kinaputt. Omstendighetene beskrives som et nachspiel med inntak av alkohol.

En mann i 20-årene kan vente seg en reaksjon fra påtalemyndigheten etter den ulovlige, og særdeles uvettige, bruken av fyrverkeri.

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet er leteaksjonen nå avsluttet.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

 
Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Jubilerer med solid trøkk

Longyearbyen sykehus er 100 år.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!