Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fyller ut mellom linjene

Olaf Storø gir ut bok om egen kunst. FOTO: Christopher Engås

Fyller ut mellom linjene

Olaf Storø har virket på Svalbard i 25 år. I den anledning gir han ut sin første bok.

«Signatur» heter den store boka til Olaf Storø, som offisielt lanseres 5. november på Huset. Der hadde han også sin første utstilling på Svalbard for 25 år siden. Boka er en gjengivelse av Olafs kunst, og kommentarer til den. Både kunstens eierne og kunstneren selv har kommentert.

Måtte bli historie
– Bildene mine har alltid hatt titler. Sammen er de små minnebrikker fra det livet jeg har levd. En dag kom det et spørsmål om en lengre historie, og det var da ideen om å «fylle ut mellom linjene» kom, sier Storø.

Boka er bygd opp rundt kunst som Storø har produsert opp gjennom årene. 61 kunstverk er behandlet slik at eierne av kunsten har skrevet det den betyr for dem, og etter det har Storø skrevet hva som var tanken bak.

Blant de mest kjente som har bidratt til boka gjennom å skrive om kunsten de eier er Anne B. Ragde, Frank Jakobsen, Anne Lise Klungseth Sandvik, Robert Hermansen og Knut Storberget.

I boka har veldig mange nære venner av Storø skrevet om kunstneren og kunsten hans som de nå eier, men også folk som Olaf Storø til tider har hatt et anstrengt forhold til.

Lettere henslengt
En av disse er tidligere administrasjonssjef i Longyearbyen lokalstyre, Sigmund Engdal, som i sin kommentar glatt innrømmer at han hadde sine feider med kunstneren, spesielt i sammenheng med søknad om byggetillatelse i Sjøområdet i Longyearbyen. Da Engdal ønsket seg et bilde av Olaf i avskjedsgave, fikk han et bilde av ei storkobbe som ligger lettere henslengt på et isflak.

«Jeg kunne kjenne meg igjen i bildet – og tenker at noen nok mente dette kunne minne litt om min «arbeidsstil» – der jeg av og til kunne slenge beina på kontorpulten og lene meg godt tilbake», skriver Engdal i sin kommentar.

Nøkkelord

Se bildet større

Boka lanseres i Longyerbyen 5. november. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Vil utrede strømkabel

I dag var det åpen høring om Svalbardmeldingen i Utenriks- og forsvarskomiteen i Stortinget.

Høring på Stortinget

Svalbardsamfunnet gir Stortinget tilbakemeldinger på Svalbardmeldingen.

Får syv millioner

En uke før statsbudsjettet legges fram den 6. oktober kommer justis og beredskapsminister Anders Anundsen med en hyggelig lekkasje.

Svalbard i grønt selskap

Svalbard er nominert på listen «Top 100 Green Destinations», en samling av de 100 beste, grønne destinasjonene i verden.

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!