Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fyller ut mellom linjene

Olaf Storø gir ut bok om egen kunst. FOTO: Christopher Engås

Fyller ut mellom linjene

Olaf Storø har virket på Svalbard i 25 år. I den anledning gir han ut sin første bok.

Tekst:

Publisert:

«Signatur» heter den store boka til Olaf Storø, som offisielt lanseres 5. november på Huset. Der hadde han også sin første utstilling på Svalbard for 25 år siden. Boka er en gjengivelse av Olafs kunst, og kommentarer til den. Både kunstens eierne og kunstneren selv har kommentert.

Måtte bli historie
– Bildene mine har alltid hatt titler. Sammen er de små minnebrikker fra det livet jeg har levd. En dag kom det et spørsmål om en lengre historie, og det var da ideen om å «fylle ut mellom linjene» kom, sier Storø.

Boka er bygd opp rundt kunst som Storø har produsert opp gjennom årene. 61 kunstverk er behandlet slik at eierne av kunsten har skrevet det den betyr for dem, og etter det har Storø skrevet hva som var tanken bak.

Blant de mest kjente som har bidratt til boka gjennom å skrive om kunsten de eier er Anne B. Ragde, Frank Jakobsen, Anne Lise Klungseth Sandvik, Robert Hermansen og Knut Storberget.

I boka har veldig mange nære venner av Storø skrevet om kunstneren og kunsten hans som de nå eier, men også folk som Olaf Storø til tider har hatt et anstrengt forhold til.

Lettere henslengt
En av disse er tidligere administrasjonssjef i Longyearbyen lokalstyre, Sigmund Engdal, som i sin kommentar glatt innrømmer at han hadde sine feider med kunstneren, spesielt i sammenheng med søknad om byggetillatelse i Sjøområdet i Longyearbyen. Da Engdal ønsket seg et bilde av Olaf i avskjedsgave, fikk han et bilde av ei storkobbe som ligger lettere henslengt på et isflak.

«Jeg kunne kjenne meg igjen i bildet – og tenker at noen nok mente dette kunne minne litt om min «arbeidsstil» – der jeg av og til kunne slenge beina på kontorpulten og lene meg godt tilbake», skriver Engdal i sin kommentar.

Nøkkelord

Se bildet større

Boka lanseres i Longyerbyen 5. november. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!