Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fyller ut mellom linjene

Olaf Storø gir ut bok om egen kunst. FOTO: Christopher Engås

Fyller ut mellom linjene

Olaf Storø har virket på Svalbard i 25 år. I den anledning gir han ut sin første bok.

«Signatur» heter den store boka til Olaf Storø, som offisielt lanseres 5. november på Huset. Der hadde han også sin første utstilling på Svalbard for 25 år siden. Boka er en gjengivelse av Olafs kunst, og kommentarer til den. Både kunstens eierne og kunstneren selv har kommentert.

Måtte bli historie
– Bildene mine har alltid hatt titler. Sammen er de små minnebrikker fra det livet jeg har levd. En dag kom det et spørsmål om en lengre historie, og det var da ideen om å «fylle ut mellom linjene» kom, sier Storø.

Boka er bygd opp rundt kunst som Storø har produsert opp gjennom årene. 61 kunstverk er behandlet slik at eierne av kunsten har skrevet det den betyr for dem, og etter det har Storø skrevet hva som var tanken bak.

Blant de mest kjente som har bidratt til boka gjennom å skrive om kunsten de eier er Anne B. Ragde, Frank Jakobsen, Anne Lise Klungseth Sandvik, Robert Hermansen og Knut Storberget.

I boka har veldig mange nære venner av Storø skrevet om kunstneren og kunsten hans som de nå eier, men også folk som Olaf Storø til tider har hatt et anstrengt forhold til.

Lettere henslengt
En av disse er tidligere administrasjonssjef i Longyearbyen lokalstyre, Sigmund Engdal, som i sin kommentar glatt innrømmer at han hadde sine feider med kunstneren, spesielt i sammenheng med søknad om byggetillatelse i Sjøområdet i Longyearbyen. Da Engdal ønsket seg et bilde av Olaf i avskjedsgave, fikk han et bilde av ei storkobbe som ligger lettere henslengt på et isflak.

«Jeg kunne kjenne meg igjen i bildet – og tenker at noen nok mente dette kunne minne litt om min «arbeidsstil» – der jeg av og til kunne slenge beina på kontorpulten og lene meg godt tilbake», skriver Engdal i sin kommentar.

Nøkkelord

Se bildet større

Boka lanseres i Longyerbyen 5. november. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!