Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fyller ut mellom linjene

Olaf Storø gir ut bok om egen kunst. FOTO: Christopher Engås

Fyller ut mellom linjene

Olaf Storø har virket på Svalbard i 25 år. I den anledning gir han ut sin første bok.

Tekst:

Publisert:

«Signatur» heter den store boka til Olaf Storø, som offisielt lanseres 5. november på Huset. Der hadde han også sin første utstilling på Svalbard for 25 år siden. Boka er en gjengivelse av Olafs kunst, og kommentarer til den. Både kunstens eierne og kunstneren selv har kommentert.

Måtte bli historie
– Bildene mine har alltid hatt titler. Sammen er de små minnebrikker fra det livet jeg har levd. En dag kom det et spørsmål om en lengre historie, og det var da ideen om å «fylle ut mellom linjene» kom, sier Storø.

Boka er bygd opp rundt kunst som Storø har produsert opp gjennom årene. 61 kunstverk er behandlet slik at eierne av kunsten har skrevet det den betyr for dem, og etter det har Storø skrevet hva som var tanken bak.

Blant de mest kjente som har bidratt til boka gjennom å skrive om kunsten de eier er Anne B. Ragde, Frank Jakobsen, Anne Lise Klungseth Sandvik, Robert Hermansen og Knut Storberget.

I boka har veldig mange nære venner av Storø skrevet om kunstneren og kunsten hans som de nå eier, men også folk som Olaf Storø til tider har hatt et anstrengt forhold til.

Lettere henslengt
En av disse er tidligere administrasjonssjef i Longyearbyen lokalstyre, Sigmund Engdal, som i sin kommentar glatt innrømmer at han hadde sine feider med kunstneren, spesielt i sammenheng med søknad om byggetillatelse i Sjøområdet i Longyearbyen. Da Engdal ønsket seg et bilde av Olaf i avskjedsgave, fikk han et bilde av ei storkobbe som ligger lettere henslengt på et isflak.

«Jeg kunne kjenne meg igjen i bildet – og tenker at noen nok mente dette kunne minne litt om min «arbeidsstil» – der jeg av og til kunne slenge beina på kontorpulten og lene meg godt tilbake», skriver Engdal i sin kommentar.

Nøkkelord

Se bildet større

Boka lanseres i Longyerbyen 5. november. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!