Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fyller opp nytt hotell fra første åpningsdag

Den nye delen av Svalbard Hotell har 31 rom, og har kostet om lag 45 millioner kroner å bygge. FOTO: Christopher Engås

Fyller opp nytt hotell fra første åpningsdag

I morgen åpner Svalbard Hotell 31 nye rom. Og alle er opptatt resten av sesongen.

Tekst:

Publisert:

– Det er bare denne helga vi ikke har helt fullt belegg. Det er fordi vi ville ha litt å gå på i tilfelle ikke alt var på plass til åpningdagen. Men pågangen er og har vært kjempestor, sier hotellsjef Stein-Ove Johannessen.

45 millioner

Johannessen møter Svalbardposten i en hotellobby hvor håndtverkere er travelt opptatt med siste finpuss. En diskret resepsjon går over i en like diskret bardisk hvor det er tydelig at gjester kan kjøpe seg noe forfriskende. Området rundt er luftig og og lunt innredet med en sofagruppe i hjørnet, med en stor vedbrennende peis som midtpunkt. På veggen henger det stor glasskunst.

Den nye hotellsjefen kommer fra Spitsbergen travel-systemet, og startet i jobben for Svalbard Hotell for bare tre uker siden. Egentlig er han kokk.

– Er det et godt utgangspunkt for å bli hotellsjef?

– Ja, kokker er vant til å planlegge, og det trengs i bransjen. De fleste hotellsjefer i Norge har faktisk en lignende bakgrunn, sier Johannessen.

Pælene til det nye bygget sto i jorden i flere år, før byggingen kom i gang. Men så tok det ett år før hotellet kunne ønske sine første gjester velkommen.

Energi og miljø

Svalbard Hotell skal nå flytte resepsjon og administrasjon inn i nybygget fra den gamle delen på andre siden av gågata. Totalt vil hotellet ha 49 rom og ti leiligheter, inkludert leilighetene i Svalbard Lodge over Svalbar.

– Vi har videreført litt av stilen fra tidligere i den nye delen. Energi og miljø har vært et satsingsområde med led-belysning over det hele. Det er eget vaskeri her, der for eksempel tørketrommelen har energihjelp av varmepumper, sier Johannessen.

Den nybakte hotellsjefen fortsetter å trekke fram kvalitetstrekk ved interiøret.

– Vi mener det er et kvalitetsstempel over hele bygget. Møbler og senger er av norsk fabrikat, og noe er spesiallaget på bestilling fra oss, sier han.

På rommene står behagelige stoler med merket Ygg og Lyng, og i restauranten kan gjester nyte mat og drikke på spesialprodusert porselen fra vestlandsbedriften Figgjo.

Nytt og pent

Johannessen tar Svalbardposten med på ei omvisning. Frokostsalen, eller restauranten, er, som naturlig er, i tilknytning til resepsjonen. Herfra er det utsikt til gågata, bak det som skal bli en uteserveringsdel med grill og musikk når det blir varmere i været.

I de to etasjene over er det også høy standard, med lune korridorer, og rom med Svalbard-motiv på veggene med møblement av de nevnte typene. Øverst og lengst sør i bygget finnes det Johannessen kaller for «Isbjørn-suiten». Den er større enn de andre rommene, med vindu både mot sør og øst.

– Her har vi en sofa som er spesiallaget for hotellet. Den har samme type skinn som brukes i Ferrari-biler, skryter Johannessen.

Heisene står foreløpig, så veien ned til første etasje går gjennom et høyt trapperom som ender midt nede i resepsjonen.

Også for lokale

Hotellsjefen og de 20 ansatte har mye jobb foran seg, selv om åpningsdagen er her.

– Det er mye som vil falle på plass etter hvert. Jeg skal jobbe med å få fram en identitet for hotellet, sier han.

– Vil hotellet ha noe å tilby fastboende?

– Selvfølelig. Vinbaren, restauranten og uteserveringen skal være åpen for andre enn hotellets gjester, sier Johannessen, og legger i samme slengen til at Svalbard Hotell bare skal servere øl fra Svalbard Bryggeri.

Svalbard Hotell er en avdeling av Svalbard Snøscooterutleie AS. Selskapet eier også Huset, hvor det er rikelig med konferansekapasitet for de som har bruk for det. På vei ut treffer vi på administrerende direktør i selskapet, John-Einar Lockert.

– Hvor mye kostet det å bygge dette, spør journalisten, som tidligere har fått ei antydning på 50 millioner fra hotellsjef Johannessen.

– Det har kostet om lag 45 millioner kroner. Men jeg har ikke betalt de siste regningene ennå, flirer han.

Se bildet større

Stein-Ove Johannessen ønsker i dag og i morgen velkommen til den nye delen av Svalbard Hotell. Bildet er fra spisesalen. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Rommene har typiske Svalbard-motiv på en hel vegg. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

I nye hotellkorridorer beveger man seg nærmest lydløst.Så også i Longyearbyens nyeste. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Vinbaren ligger rett i nærheten av skranken. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Figgjo har spesialprodusert det gjestene skal spise og drikke av. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

By-bjørnene eskortert til Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt flyttet med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. Lørdag ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!