Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fyller opp nytt hotell fra første åpningsdag

Den nye delen av Svalbard Hotell har 31 rom, og har kostet om lag 45 millioner kroner å bygge. FOTO: Christopher Engås

Fyller opp nytt hotell fra første åpningsdag

I morgen åpner Svalbard Hotell 31 nye rom. Og alle er opptatt resten av sesongen.

– Det er bare denne helga vi ikke har helt fullt belegg. Det er fordi vi ville ha litt å gå på i tilfelle ikke alt var på plass til åpningdagen. Men pågangen er og har vært kjempestor, sier hotellsjef Stein-Ove Johannessen.

45 millioner

Johannessen møter Svalbardposten i en hotellobby hvor håndtverkere er travelt opptatt med siste finpuss. En diskret resepsjon går over i en like diskret bardisk hvor det er tydelig at gjester kan kjøpe seg noe forfriskende. Området rundt er luftig og og lunt innredet med en sofagruppe i hjørnet, med en stor vedbrennende peis som midtpunkt. På veggen henger det stor glasskunst.

Den nye hotellsjefen kommer fra Spitsbergen travel-systemet, og startet i jobben for Svalbard Hotell for bare tre uker siden. Egentlig er han kokk.

– Er det et godt utgangspunkt for å bli hotellsjef?

– Ja, kokker er vant til å planlegge, og det trengs i bransjen. De fleste hotellsjefer i Norge har faktisk en lignende bakgrunn, sier Johannessen.

Pælene til det nye bygget sto i jorden i flere år, før byggingen kom i gang. Men så tok det ett år før hotellet kunne ønske sine første gjester velkommen.

Energi og miljø

Svalbard Hotell skal nå flytte resepsjon og administrasjon inn i nybygget fra den gamle delen på andre siden av gågata. Totalt vil hotellet ha 49 rom og ti leiligheter, inkludert leilighetene i Svalbard Lodge over Svalbar.

– Vi har videreført litt av stilen fra tidligere i den nye delen. Energi og miljø har vært et satsingsområde med led-belysning over det hele. Det er eget vaskeri her, der for eksempel tørketrommelen har energihjelp av varmepumper, sier Johannessen.

Den nybakte hotellsjefen fortsetter å trekke fram kvalitetstrekk ved interiøret.

– Vi mener det er et kvalitetsstempel over hele bygget. Møbler og senger er av norsk fabrikat, og noe er spesiallaget på bestilling fra oss, sier han.

På rommene står behagelige stoler med merket Ygg og Lyng, og i restauranten kan gjester nyte mat og drikke på spesialprodusert porselen fra vestlandsbedriften Figgjo.

Nytt og pent

Johannessen tar Svalbardposten med på ei omvisning. Frokostsalen, eller restauranten, er, som naturlig er, i tilknytning til resepsjonen. Herfra er det utsikt til gågata, bak det som skal bli en uteserveringsdel med grill og musikk når det blir varmere i været.

I de to etasjene over er det også høy standard, med lune korridorer, og rom med Svalbard-motiv på veggene med møblement av de nevnte typene. Øverst og lengst sør i bygget finnes det Johannessen kaller for «Isbjørn-suiten». Den er større enn de andre rommene, med vindu både mot sør og øst.

– Her har vi en sofa som er spesiallaget for hotellet. Den har samme type skinn som brukes i Ferrari-biler, skryter Johannessen.

Heisene står foreløpig, så veien ned til første etasje går gjennom et høyt trapperom som ender midt nede i resepsjonen.

Også for lokale

Hotellsjefen og de 20 ansatte har mye jobb foran seg, selv om åpningsdagen er her.

– Det er mye som vil falle på plass etter hvert. Jeg skal jobbe med å få fram en identitet for hotellet, sier han.

– Vil hotellet ha noe å tilby fastboende?

– Selvfølelig. Vinbaren, restauranten og uteserveringen skal være åpen for andre enn hotellets gjester, sier Johannessen, og legger i samme slengen til at Svalbard Hotell bare skal servere øl fra Svalbard Bryggeri.

Svalbard Hotell er en avdeling av Svalbard Snøscooterutleie AS. Selskapet eier også Huset, hvor det er rikelig med konferansekapasitet for de som har bruk for det. På vei ut treffer vi på administrerende direktør i selskapet, John-Einar Lockert.

– Hvor mye kostet det å bygge dette, spør journalisten, som tidligere har fått ei antydning på 50 millioner fra hotellsjef Johannessen.

– Det har kostet om lag 45 millioner kroner. Men jeg har ikke betalt de siste regningene ennå, flirer han.

Se bildet større

Stein-Ove Johannessen ønsker i dag og i morgen velkommen til den nye delen av Svalbard Hotell. Bildet er fra spisesalen. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Rommene har typiske Svalbard-motiv på en hel vegg. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

I nye hotellkorridorer beveger man seg nærmest lydløst.Så også i Longyearbyens nyeste. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Vinbaren ligger rett i nærheten av skranken. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Figgjo har spesialprodusert det gjestene skal spise og drikke av. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Fant mulig hvalfangerkvinne

Et av de tre skjelettene som ble hentet ut fra Likneset i sommer, kan være av en kvinne.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!