Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fyllekjørte hjem

Notiser fra siste utgave.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.02.2014 kl 15:44

FYLLEKJØRTE HJEM
En mann i 20-årene skal møte i Nord-Troms tingrett tiltalt for fyllekjøring, kjøring uten gyldig førerkort og forsøk på bilbrukstyveri i Longyearbyen, skriver Nordlys. Fyllekjøringen skjedde ifølge påtalemyndigheten tidlig på morgenen en torsdag i april i fjor vår. Mannen skal da ha stjålet en varebil og kjørt denne til han parkerte utenfor sin egen bolig. Tiltalen for forsøk på bilbrukstyveri stammer fra juli samme år. Tyveriet mislyktes, angivelig fordi mannen ikke fikk start på bilen.

SIKRET SEG VISITSVALBARD.COM
Svalbard Reiseliv AS har sikret seg domenet ­visitsvalbard.com. Slike «visit»-domener er vanlig å bruke i reisleivsnæringen i inn- og utland, og den gamle adressen svalbard.net blir dermed faset ut i løpet av 2014.
– Endringen er viktig og riktig med tanke på vår synlighet på nett, siden vi nå plasserer oss i rekke med de fleste destinasjonselskaper i Norge og rundt om i verden, sier reiselivssjef Ronny Brunvoll.

FIKK MILLIONBOT ETTER HAVARI
Det russiske rederiet til lasteskipet «Petrozaodsk» er i Oslo tingrett dømt til betale 2,6 millioner kroner etter opprydding på Bjørnøya. Lasteskipet gikk på grunn i 2009, og etterpå kom det fram at styrmannen var beruset da ulykken skjedde. Mannskapet ble berget av et norsk redningshelikopter. Regjeringsadvokaten sier til NRK at de har fått medhold i at kostnadene for redningsaksjonen kan kreves dekket gjennom Svalbard­miljøloven.

FERIEAKTIVITETER
Svalbard Turn tar i år tak i ungdommen rett etter skoleslutt. I et nytt prosjekt kalt «Aktivitetsuka» blir ungdom mellom 10 og 13 år invitert til å være med på ulike aktiviteter fra morgenen av første uke av sommerferien.
«Tanken bak aktivtetsuka er å skape en arena der vi kan møtes, oppleve og oppdage nye sider ved hverandre gjennom ulike aktiviteter», skriver Svalbard Turn i sin innbydelse. Ballspill, klatring og muligens bading blir en del av programmet i løpet av uka.

OVERRASKENDE SKUTERKONTROLL
Sysselmannen utførte tirsdag en skuterkontroll i Colesdalen i 11-tiden. Alle de 15 kontrollerte var edru og kunne kjøre videre. Spesielt overraskende var det for et London-basert følge som synes det var svært morsomt å bli promilletestet på dette stedet. Det er lenge siden sysselmannsbetjentene har blitt så behørig fotografert.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!