Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fyllekjørte hjem

Notiser fra siste utgave.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.02.2014 kl 15:44

FYLLEKJØRTE HJEM
En mann i 20-årene skal møte i Nord-Troms tingrett tiltalt for fyllekjøring, kjøring uten gyldig førerkort og forsøk på bilbrukstyveri i Longyearbyen, skriver Nordlys. Fyllekjøringen skjedde ifølge påtalemyndigheten tidlig på morgenen en torsdag i april i fjor vår. Mannen skal da ha stjålet en varebil og kjørt denne til han parkerte utenfor sin egen bolig. Tiltalen for forsøk på bilbrukstyveri stammer fra juli samme år. Tyveriet mislyktes, angivelig fordi mannen ikke fikk start på bilen.

SIKRET SEG VISITSVALBARD.COM
Svalbard Reiseliv AS har sikret seg domenet ­visitsvalbard.com. Slike «visit»-domener er vanlig å bruke i reisleivsnæringen i inn- og utland, og den gamle adressen svalbard.net blir dermed faset ut i løpet av 2014.
– Endringen er viktig og riktig med tanke på vår synlighet på nett, siden vi nå plasserer oss i rekke med de fleste destinasjonselskaper i Norge og rundt om i verden, sier reiselivssjef Ronny Brunvoll.

FIKK MILLIONBOT ETTER HAVARI
Det russiske rederiet til lasteskipet «Petrozaodsk» er i Oslo tingrett dømt til betale 2,6 millioner kroner etter opprydding på Bjørnøya. Lasteskipet gikk på grunn i 2009, og etterpå kom det fram at styrmannen var beruset da ulykken skjedde. Mannskapet ble berget av et norsk redningshelikopter. Regjeringsadvokaten sier til NRK at de har fått medhold i at kostnadene for redningsaksjonen kan kreves dekket gjennom Svalbard­miljøloven.

FERIEAKTIVITETER
Svalbard Turn tar i år tak i ungdommen rett etter skoleslutt. I et nytt prosjekt kalt «Aktivitetsuka» blir ungdom mellom 10 og 13 år invitert til å være med på ulike aktiviteter fra morgenen av første uke av sommerferien.
«Tanken bak aktivtetsuka er å skape en arena der vi kan møtes, oppleve og oppdage nye sider ved hverandre gjennom ulike aktiviteter», skriver Svalbard Turn i sin innbydelse. Ballspill, klatring og muligens bading blir en del av programmet i løpet av uka.

OVERRASKENDE SKUTERKONTROLL
Sysselmannen utførte tirsdag en skuterkontroll i Colesdalen i 11-tiden. Alle de 15 kontrollerte var edru og kunne kjøre videre. Spesielt overraskende var det for et London-basert følge som synes det var svært morsomt å bli promilletestet på dette stedet. Det er lenge siden sysselmannsbetjentene har blitt så behørig fotografert.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Ny art i Ny-Ålesund

Kronemanet, som skaper problemer i mange norske fjorder, er for første gang oppdaget på Svalbard.

By-bjørnene eskortert mot Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt drevet bort med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter skred inntil skiløypa lørdag morgen. Samme ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!