Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Funnet på hytte

 

Funnet på hytte

Alarmen gikk mandag kveld, da en mann fra Longyearbyen ikke kom hjem fra en båttur til Diabas. Mannen ble funnet i god behold på Diabashytta.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Klokken 21.45 mandag kveld fikk vi inn en melding fra en mann i Longyearbyen. Han var bekymret for kameraten som ikke var kommet hjem fra en båttur, forteller sysselmannsførstebetjent Roar Hilde.
Den savnede mannen skulle kjøre to personer ut til Diabas i en åpen lettbåt, og være tilbake i byen rundt klokken 20. Sysselmannen undersøkte om det var mulig å komme i kontakt med ham, men da dette viste seg umulig, ble det sendt et helikopter til Diabas for å lete etter mannen og båten.

I god behold
Da de kom fram til Diabas fant de mannen i god behold inne på hytta, sammen med de to passasjerene.
– Mannen hadde forsøkt å komme seg innenfor dekningsområdet for mobil for å varsle om at alt var vel, men hadde ikke klart det. Han hadde ikke med satellittelefon, sier Hilde.

Motorhavari
Årsaken til at mannen ikke kom tilbake var at båtmotoren streiket. Mannen fikk haik med helikopteret, og var tilbake i byen ved midnatt.
– Denne saken demonstrerer viktigheten av å ha med iridiumtelefon når man reiser ut på tur. En slik telefon er mulig å leie, for eksempel hos Longyearbyen Jeger- og fiskerforening, sier Hilde.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!