Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Funnet på hytte

 

Funnet på hytte

Alarmen gikk mandag kveld, da en mann fra Longyearbyen ikke kom hjem fra en båttur til Diabas. Mannen ble funnet i god behold på Diabashytta.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Klokken 21.45 mandag kveld fikk vi inn en melding fra en mann i Longyearbyen. Han var bekymret for kameraten som ikke var kommet hjem fra en båttur, forteller sysselmannsførstebetjent Roar Hilde.
Den savnede mannen skulle kjøre to personer ut til Diabas i en åpen lettbåt, og være tilbake i byen rundt klokken 20. Sysselmannen undersøkte om det var mulig å komme i kontakt med ham, men da dette viste seg umulig, ble det sendt et helikopter til Diabas for å lete etter mannen og båten.

I god behold
Da de kom fram til Diabas fant de mannen i god behold inne på hytta, sammen med de to passasjerene.
– Mannen hadde forsøkt å komme seg innenfor dekningsområdet for mobil for å varsle om at alt var vel, men hadde ikke klart det. Han hadde ikke med satellittelefon, sier Hilde.

Motorhavari
Årsaken til at mannen ikke kom tilbake var at båtmotoren streiket. Mannen fikk haik med helikopteret, og var tilbake i byen ved midnatt.
– Denne saken demonstrerer viktigheten av å ha med iridiumtelefon når man reiser ut på tur. En slik telefon er mulig å leie, for eksempel hos Longyearbyen Jeger- og fiskerforening, sier Hilde.

Siste nytt i Nyheter

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian venter på været.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Ja til mat, nja til parkering

Blandede følelser blant lokalpolitikerne til Rema-etablering.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!