Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Funnet på hytte

 

Funnet på hytte

Alarmen gikk mandag kveld, da en mann fra Longyearbyen ikke kom hjem fra en båttur til Diabas. Mannen ble funnet i god behold på Diabashytta.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Klokken 21.45 mandag kveld fikk vi inn en melding fra en mann i Longyearbyen. Han var bekymret for kameraten som ikke var kommet hjem fra en båttur, forteller sysselmannsførstebetjent Roar Hilde.
Den savnede mannen skulle kjøre to personer ut til Diabas i en åpen lettbåt, og være tilbake i byen rundt klokken 20. Sysselmannen undersøkte om det var mulig å komme i kontakt med ham, men da dette viste seg umulig, ble det sendt et helikopter til Diabas for å lete etter mannen og båten.

I god behold
Da de kom fram til Diabas fant de mannen i god behold inne på hytta, sammen med de to passasjerene.
– Mannen hadde forsøkt å komme seg innenfor dekningsområdet for mobil for å varsle om at alt var vel, men hadde ikke klart det. Han hadde ikke med satellittelefon, sier Hilde.

Motorhavari
Årsaken til at mannen ikke kom tilbake var at båtmotoren streiket. Mannen fikk haik med helikopteret, og var tilbake i byen ved midnatt.
– Denne saken demonstrerer viktigheten av å ha med iridiumtelefon når man reiser ut på tur. En slik telefon er mulig å leie, for eksempel hos Longyearbyen Jeger- og fiskerforening, sier Hilde.

Siste nytt i Nyheter

Husrekke kan bli ekstra sikring

De tretten boenhetene som fremdeles er evakuert kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

 
Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

Informasjonsmøte i kveld

Det blir informasjonsmøte for alle i kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!